Menu

Onderzoeksresultaten en -publicaties

Een overzicht: Pure

Het onderzoek in de kunsten resulteert in artistieke producties,  theoretische publicaties, masterclasses, workshops en symposia. De database Pure geeft een overzicht van alle onderzoeksresultaten. Je vindt er ook meer info over de lopende en reeds afgeronde onderzoeksprojecten en de expertise van onze onderzoekers.

Artistieke producties

Los van de onderzoekscontext moet artistiek werk ook extra muros een plaats zien te verwerven. Kunstenaars die als onderzoeker verbonden zijn aan KASK & Conservatorium werken daarom samen met gerenommeerde (inter)nationale organisaties. Op de agenda  en nieuwspagina's van deze website vind je een overzicht van de artistieke producties (tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen, performances, filmvoorstellingen enz.) die het resultaat zijn van onderzoek in de kunsten aan KASK & Conservatorium.

Boeken / cd’s

Het onderzoek in de kunsten levert vanzelfsprekend ook theoretische/reflectieve resultaten op. Die output verschijnt zoals bij traditionele onderzoekdisciplines in de vorm van (wetenschappelijke) artikels in (academische) tijdschriften of in boekvorm voor een gespecialiseerd dan wel breed publiek. KASK & Conservatorium stimuleert het publiceren in artistiek onderzoek en zette daarom samen met de gespecialiseerde uitgeverij MER het label AraMER op (Artistic Research Archive). AraMER is een internationaal platform voor de publicatie en distributie van resultaten van onderzoek in de kunsten. De zorgvuldig vormgegeven boeken van onderzoekers die de afgelopen twee jaar verschenen, zijn te bekijken en te bestellen via de site van AraMER of te koop op de Bijlokecampus.