STUDEREN IN 2020-2021
BEZOEK ONZE OPENDEURDAG

OPENDEURDAG

25.04.21
10:00-17:00

Schrijf je in om een uitnodiging te ontvangen

Opendeurdag

Tijdens onze jaarlijkse opendeurdag, op zondag 25 april, geven we je inkijk in het reilen en zeilen van onze school of arts. Docenten beantwoorden al je vragen. Je kan de campus verkennen, in dialoog gaan met studenten en kijken of luisteren naar hun werk. Het ideale moment om af te tasten of kunst studeren aan KASK & Conservatorium iets voor jou is.

Met een portie optimisme wachten we de pandemische omstandigheden nog even af om te beslissen hoe we de opendeurdag zullen organiseren. Ondertussen kan je onze campussen al eens virtueel bezoeken.

Conservatorium Live!

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor Conservatorium Live! Onze instrument-docenten staan klaar om je met raad en daad bij te staan. Ze vertellen je wat je precies mag verwachten van de proeven en gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. In 2021 vindt Conservatorium Live! plaats op zondag 25 april. Schrijf je in via conslive@hogent.be. Vergeet je naam niet te vermelden, samen met de studierichting van je keuze en je instrument.

Uitnodiging ontvangen? Infomomenten

Driemaal per jaar organiseren we een infomoment over onze opleidingen en afstudeerrichtingen. Als je nog vragen hebt over jouw inschrijving, toelatingsproeven, je opleiding, vrijstellingen, kosten van je studies of wat je van het komende academiejaar kan verwachten, dan kan je die dag bij ons terecht. Studenten, docenten van de opleidingen en studietrajectbegeleiders helpen je verder.

De infomomenten vinden plaats op

  • wo 17.02.2021 / 14:00-17:00
  • za 26.06.2021 / 09:30-12:30
  • za 04.09.2021 / 09:30-12:30

In aanloop naar het infomoment verschijnt hier het volledige, gedetailleerde programma.

WAAROM KASK & CONSERVATORIUM?
Uitleendiensten

Tijdens je carrière aan KASK & Conservatorium moet je heel wat opdrachten en projecten tot een goed einde brengen. Ook op technisch vlak wil de school je daar optimaal bij ondersteunen. Verspreid over de campussen en de gebouwen vind je daarom verschillende uitleendiensten van technisch materiaal.

Studenten, docenten en onderzoekers kunnen er een breed gamma aan benodigdheden ontlenen, van basismateriaal (bv. eenvoudige projectoren) tot zeer gespecialiseerde apparatuur (bv. professioneel filmmateriaal).

De volledige catalogus van alle uitleendiensten is online raadpleegbaar op uitleendienst.schoolofarts.be. Inloggen doe je met je standaard HOGENT-gegevens. De beheerder van de uitleendienst bekijkt je aanvraag en laat je vervolgens zo snel mogelijk iets weten.

Alle info vind je in de brochure Uitleendiensten. Bekijk ook de inventaris en het ontleningsreglement.

Printmogelijkheden

Het afdrukken van partituren of grafisch werk is een onont­beerlijk onderdeel van heel wat opleidingen. Studenten en docenten kunnen beschikken over grote print-, scan- en kopieer­toestellen rechtover KASKcafé op campus Bijloke en op de eerste verdieping in het Conservatorium. Een studenten- of personeels­kaart geeft toegang tot het betaal­systeem. De procedure om te printen kan je terugvinden op Chamilo. Je studentenkaart herladen kan op epurse.hogent.be.

In de meeste ateliers zijn A4- of A3-printers en –scanners aanwezig. Het gebruik daarvan wordt afgesproken binnen het atelier.

Er zijn ook grootformaatprinters beschikbaar:

  •  in het Print­atelier Fotografie op de 1e verdieping van het Marissal-gebouw op de campus Bijloke. Betalen gebeurt ook met de studenten- of personeels­kaart. Toegankelijk voor alle studenten binnen de openingsuren.
  •  Voor plan­afdrukken in Computer­lokaal 1 op de 1e verdieping van het Pauli-gebouw op de campus Bijloke voor studenten Interieur­vormgeving
  • In het print­atelier Grafisch Ontwerp op de 2e verdieping van het Marissal-gebouw op de campus Bijloke voor de studenten Grafisch Ontwerp, Mode, Textiel­ontwerp en Autonome vormgeving na afspraak met de atelier­coördinator.
  • In het atelier Grafiek op de 2e verdieping van de Kunst­toren voor de studenten Vrije kunsten, Grafisch ontwerp, Mode, Textiel­ontwerp en Multimediale vormgeving na afspraak met de atelier­coördinator.
Nieuwsbrief ontvangen?