INFO VOOR STUDENTEN
BLIJF OP DE HOOGTE
WAAROM KASK & CONSERVATORIUM
Verloop

 

Inschrijvingen verlopen volledig digitaal. Indien je toch wenst fysiek in te schrijven, dien je eerst alle stappen te doorlopen die op deze pagina beschreven worden en nadien maak je een afspraak via onze digitale agenda: klik hier.

VOORAF

Kandidaat-studenten voor de opleidingen interieurvormgeving, landschaps- en tuin­architectuur, landschaps­ontwikkeling en digital design & development kunnen onmiddellijk preregistreren. Kandidaat-studenten muziek, drama, audiovisuele en beeldende kunsten dienen eerst deel te nemen aan de toelatingsproeven. Je kan je pas inschrijven nadat je geslaagd bent voor de toelatingsproef. Voor de andere opleidingen raadpleeg je best even de rubriek toelatingsvoorwaarden.

PREREGISTRATIE

Om je in te schrijven voor een opleiding, moet je je vooraf registreren.  De preregistratie zorgt ervoor dat de inschrijvings­procedure sneller verloopt.

webreg.hogent.be
webreg.howest.be (enkel voor digital design & development, Devine)

OPGELET: kandidaten die zich al hadden ingeschreven voor een toelatingsproef en zich bij welslagen definitief willen inschrijven, hoeven zich niet meer te preregistreren. Dat is ook het geval als je de voorbije jaren al elders binnen HOGENT was ingeschreven. De online preregistratie voor toelatingsproeven en inschrijven academiejaar is jaarlijks beschikbaar vanaf eind november.

PROFESSIONELE BACHELORS

Studenten die zich  registreren voor een professionele bacheloropleiding kunnen meteen hun studieprogramma aanvraag invullen.

Van zodra aan alle inschrijvings­voorwaarden voldaan is, wordt jouw aanvraag tot inschrijven digitaal verwerkt. Je wordt per mail op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

ACADEMISCHE BACHELORS, MASTERS, POSTGRADUATEN

Studenten die hebben deelgenomen aan een toelatingsproef en geslaagd zijn, krijgen een automatische mail verstuurd met uitleg hoe ze hun studieprogramma aanvraag (SPA) kunnen invullen en hun inschrijving kunnen finaliseren.

In een volgende stap kijkt de studentenadministratie na of je aan alle inschrijvings­voorwaarden voldoet en of bepaalde documenten of gegevens ontbreken.

Ontbreken er documenten of gegevens, dan word je via mail verwittigd om bepaalde zaken te uploaden via webreg.hogent.be. Daar meld je je aan en kun je je webregistratie wijzigen.

VRAGEN?

Kandidaat-studenten die graag een gesprek wensen om de inschrijving te voltooien, kunnen telefonisch contact opnemen: + 32 (0)9 2433610.

Documenten

Alle documenten en info die je nodig hebt – o.a. inschrijvings­bewijzen voor het openbaar vervoer e.d. worden elektronisch verstuurd. Indien je vorig jaar recht had op een studiebeurs, dien je bij registratie het bewijs van beurs van vorig academiejaar op te laden. De factuur voor het inschrijvingsgeld en het ateliergeld worden apart via mail verstuurd.

STUDENTENKAART

Studentenkaarten worden tijdens het academiejaar 2021-22 op het studentensecretariaat afgehaald na ondertekening van de studieprogramma aanvraag in Ibamaflex (E-postbus).

Adres en openingsuren studentensecretariaat

Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+ 32 (0)9 2433610
international students
+ 32 (0)9 2433613

OPENINGSUREN

MA 09:00 – 13:00
DI 09:00 – 13:00
WO 09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
DO 09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
VR 09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
ZA – ZO gesloten

SLUITINGSDAGEN

Het studentensecretariaat is uitzonderlijk gesloten op 08.07 en 09.07

Het studentensecretariaat is gesloten: ZA 10.07.21 t.e.m. ZO 15.08.21.

Start academiejaar

ONTHAALWEEK

In de periode van 20 tot 24 september organiseert KASK & Conservatorium onthaal­activiteiten voor nieuwe studenten. Verdere informatie over deze onthaalweek ontvang je via mail en zal je via de website kunnen raadplegen.

START LESSEN

De lessen starten op MA 27.09.21.

Nieuwsbrief ontvangen?