INFO OVER DE OPLEIDING
OPLEIDING IN BEELD
audiovisuele kunsten > animatiefilm ▾
BEZOEK ONS
Openlesdagen muziek

21.02 – 25.02
01.03 – 04.03

Tijdens onze openlesdagen muziek volg je lessen, repetities en concerten mee.Je musiceert samen in een improvisatiesessie of verzamelt kennis en een blik op de toekomst bij een infosessie.

Meld je aan om het programma te ontvangen

BACHELOR + MASTER AUDIOVISUELE KUNSTEN
AFSTUDEERRICHTING ANIMATIEFILM

animatiefilm

www.kaskfilms.be
vimeo
1 / 16
< >
1 / 8
Daylen Chiang
< >
1 / 7
Ada Guvenir
< >

Interview met Santiago Perez R., bekijk hier zijn film 'Rhizoma'.
1 / 13
Geertrui De Vijlder
< >
1 / 2
Animatietekenen, tijd en ruimte voor improvisatie

Tekenen in functie van animatie is complementair aan tekenen vanuit observatie en noodzakelijk om te kunnen animeren. Het kan omschreven worden als een tekenen vanuit het acteren en het lichaam als zintuig om een houding van een personage in zijn context te (be)grijpen en op papier weer te geven. Animatietekenen is eveneens de basis van storytelling: studenten tekenen kleine ensceneringen. Het gaat dus niet om enkel observerend tekenen, maar eerder om een tekenen dat de kern vormt van een animerend creatief denken. Animatietekenen sluit aan bij de workshop ‘bewegen voor animatie’. De studenten worden uitgedaagd om een rol te spelen. De studenten poseren zelf in deze lessen.

< >
1 / 11
Kasper De Graeve
< >
1 / 11
Nils Martens
< >
1 / 11
Nina Eggermont
< >
1 / 12
Sacha Brauner
< >
1 / 7
Filmische Vorming, omzetten van ideeën naar film

Een onderdeel van de filmische vorming en een beproefde techniek, om ideeën om te zetten naar een film, is een storyboard maken. Een storyboard bestaat uit tekst en afbeeldingen. Het bevat alle info die nodig is om een film samen te stellen wat betreft verhaal, actie, dialoog, geluid, muziek, sfeer, timing, camerastandpunten en – bewegingen, beeldovergangen en speciale effecten. Het is een krachtig werkinstrument, puur persoonlijk of voor een heel team. Soms ook een kunstwerk op zich. Het storyboard leren doorgronden vergt oefening. Daarom vragen we de studenten van de eerste bachelor om, van een bestaand filmfragment, een zo volledig en inspirerend mogelijk storyboard te maken. Hiermee zou een filmmaker, die het fragment nog niet zag, een film moeten kunnen realiseren die qua inhoud, stijl en sfeer heel dicht aansluit bij het origineel.

< >
1 / 18
Sofie De Cleene
< >
Nieuwsbrief ontvangen?