audiovisual arts > animation film ▾
PROGRAMME ON SHOW
ABOUT THE PROGRAMME
VISIT OUR OPEN DAY

OPEN DAY
25.04.21
10AM – 5PM

Subscribe to receive an invitation

Open Day

Zo 25.04.202110:00-17:00

At our annual Open Day, we give you an inside look at the ins and outs of our school of arts. Teachers will answer all your questions. You can explore the campus, dialogue with students and watch or listen to their work. The ideal moment to find out if studying art at KASK & Conservatory is something for you.

With a dose of optimism, we are waiting for the pandemic conditions to decide how we will organize the Open Day in 2021.

Conservatorium Live!

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor Conservatorium Live! Onze instrument-docenten staan klaar om je met raad en daad bij te staan. Ze vertellen je wat je precies mag verwachten van de proeven en gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. In 2021 vindt Conservatorium Live! plaats op zondag 25 april. Schrijf je in via conslive@hogent.be. Vergeet je naam niet te vermelden, samen met de studierichting van je keuze en je instrument.

Subscribe to receive invitations

You can subscribe to our Prospects mailing list to receive invitations for our activities.

Info moments

Three times a year we organize an information moment about our programs and majors. If you have any questions about your registration, admission tests, your program, exemptions, the cost of your studies or what you can expect from the coming academic year, you can come to us on that day. Students, teachers of the programs and study track counselors will help you.

  • Sa 26.06.2021 / 09:30-12:30
  • Sa 04.09.2021 / 09:30-12:30

We’ll publish the detailed programme here

BACHELOR + MASTER

animation film

www.kaskfilms.be
vimeo
1 / 16
< >
1 / 8
Daylen Chiang
< >
1 / 7
Ada Guvenir
< >

Interview met Santiago Perez R., bekijk hier zijn film 'Rhizoma'.
1 / 13
Geertrui De Vijlder
< >
1 / 2
Animatietekenen, tijd en ruimte voor improvisatie

Tekenen in functie van animatie is complementair aan tekenen vanuit observatie en noodzakelijk om te kunnen animeren. Het kan omschreven worden als een tekenen vanuit het acteren en het lichaam als zintuig om een houding van een personage in zijn context te (be)grijpen en op papier weer te geven. Animatietekenen is eveneens de basis van storytelling: studenten tekenen kleine ensceneringen. Het gaat dus niet om enkel observerend tekenen, maar eerder om een tekenen dat de kern vormt van een animerend creatief denken. Animatietekenen sluit aan bij de workshop ‘bewegen voor animatie’. De studenten worden uitgedaagd om een rol te spelen. De studenten poseren zelf in deze lessen.

< >
1 / 11
Kasper De Graeve
< >
1 / 11
Nils Martens
< >
1 / 11
Nina Eggermont
< >
1 / 12
Sacha Brauner
< >
1 / 7
Filmische Vorming, omzetten van ideeën naar film

Een onderdeel van de filmische vorming en een beproefde techniek, om ideeën om te zetten naar een film, is een storyboard maken. Een storyboard bestaat uit tekst en afbeeldingen. Het bevat alle info die nodig is om een film samen te stellen wat betreft verhaal, actie, dialoog, geluid, muziek, sfeer, timing, camerastandpunten en – bewegingen, beeldovergangen en speciale effecten. Het is een krachtig werkinstrument, puur persoonlijk of voor een heel team. Soms ook een kunstwerk op zich. Het storyboard leren doorgronden vergt oefening. Daarom vragen we de studenten van de eerste bachelor om, van een bestaand filmfragment, een zo volledig en inspirerend mogelijk storyboard te maken. Hiermee zou een filmmaker, die het fragment nog niet zag, een film moeten kunnen realiseren die qua inhoud, stijl en sfeer heel dicht aansluit bij het origineel.

< >
1 / 18
Sofie De Cleene
< >
Nieuwsbrief ontvangen?