audiovisuele kunsten > film ▾
OPLEIDING IN BEELD
INFO OVER DE OPLEIDING
BEZOEK ONZE OPENDEURDAG

OPENDEURDAG

25.04.21
10:00-17:00

Schrijf je in om een uitnodiging te ontvangen

Opendeurdag

Tijdens onze jaarlijkse opendeurdag, op zondag 25 april, geven we je inkijk in het reilen en zeilen van onze school of arts. Docenten beantwoorden al je vragen. Je kan de campus verkennen, in dialoog gaan met studenten en kijken of luisteren naar hun werk. Het ideale moment om af te tasten of kunst studeren aan KASK & Conservatorium iets voor jou is.

Met een portie optimisme wachten we de pandemische omstandigheden nog even af om te beslissen hoe we de opendeurdag zullen organiseren. Ondertussen kan je onze campussen al eens virtueel bezoeken.

Conservatorium Live!

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor Conservatorium Live! Onze instrument-docenten staan klaar om je met raad en daad bij te staan. Ze vertellen je wat je precies mag verwachten van de proeven en gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. In 2021 vindt Conservatorium Live! plaats op zondag 25 april. Schrijf je in via conslive@hogent.be. Vergeet je naam niet te vermelden, samen met de studierichting van je keuze en je instrument.

Uitnodiging ontvangen? Infomomenten

Driemaal per jaar organiseren we een infomoment over onze opleidingen en afstudeerrichtingen. Als je nog vragen hebt over jouw inschrijving, toelatingsproeven, je opleiding, vrijstellingen, kosten van je studies of wat je van het komende academiejaar kan verwachten, dan kan je die dag bij ons terecht. Studenten, docenten van de opleidingen en studietrajectbegeleiders helpen je verder.

De infomomenten vinden plaats op

  • wo 17.02.2021 / 14:00-17:00
  • za 26.06.2021 / 09:30-12:30
  • za 04.09.2021 / 09:30-12:30

In aanloop naar het infomoment verschijnt hier het volledige, gedetailleerde programma.

BACHELOR + MASTER

film

www.kaskfilms.be

Matilda Vermeulen about studying film
Julie Daems, L'INDIGOTIER, ou la descente des jumelles (still)
Sofie Vandenabeele, Residentie De Panne (still)
Bas Verbruggen, Environs (still)

Ter voorbereiding op de toelatingsproef kan je de infovideo bekijken  waarin Hilde D’haeyere antwoord geeft op de meest gestelde vragen.
Ellen De Vos, Dear people, we have feelings too, Drop 038
Chloé Girten

Documentaire 1, observatie, Gaia de Pater, ‘Everton vs. Tottenham’ . De studenten maken een documentaire film d.m.v. observatie van een evenement/gebeurtenis waarin ‘de mens’ centraal staat. De film is niet korter dan 3 minuten en niet langer dan 5 minuten. De film heeft een klankband die bestaat uit de directe klank, eventueel aangevuld door zelf opgenomen geluiden. Interviews, voice-overs, dialogen of muziek zijn niet toegestaan.

Documentaire 1, filmisch portret. De studenten maken een filmisch portret door Isa De Grood. De studenten maken een ‘filmisch portret’. Ze portretteren een persoon in relatie tot zijn of haar omgeving. De documentaire film heeft een sociale en/of humane invalshoek. Inhoudelijk en vormelijk kunnen we de stempel van de filmmaker duidelijk voelen en zien en de film onderscheidt zich door zijn creatieve en inhoudelijke relevantie. Het gebruik van bestaande muziek is niet toegestaan.

Fictie 1, Servaes Dewispelaere, Drieminutenshot, ‘Examen’ . ‘Drieminutenshot’ is een film die bestaat uit één shot. De focus ligt op tijdsbeleving en decoupage.

Fictie 1, Fernando Vandekeybus, Kus, ‘Houyet’ . ‘Kusfilm’ is een film waarin mensen uit de klas acteren. Het is een oefening op shot/tegenshot en montage.

Audiovisueel onderzoek 1, Blom Rodenburg, Dagboek

Audiovisueel onderzoek 1, Roxy Wachtmeester , Droomlogica, ‘Bloemen Dans Dromen Krans’ 

Fictie 2, Elena Leblon, ‘Crónica de una muerte anunciada’ 

Documentaire 2, Saco Dhondt, ‘Y’Aura-t-il des rencontres à Rastoul’ 

Audiovisueel onderzoek 2, Bas Schaevers, ‘Viewmaster’ 

Fictie 3, Pol De Plecker, X

Documentaire 3, Martijn Van De Wiele, ‘Onder Woorden’ 

Geluid in film, Jolke Van Aerde, opdracht Geluid in Film 
1 / 3
Filmstudio
< >
Filmstudio

Student aan het woord, Mattias Bavré

Student aan het woord, Giacomo Speyart van Woerden

Student aan het woord, Frank Van den Boogaart & Nicole Tegelaar

Student aan het woord, Cato Catteuw

Student aan het woord, Femke De Beule

Student aan het woord, Alejandra Rogghé, Lore Loyens, Sélin Van Laethem
Nieuwsbrief ontvangen?