STUDEREN IN 2020-2021
BEZOEK ONS

VIRTUELE SID-IN

De SID-in’s
van 2021
vinden
online plaats
12.01 – 23.01.21

BEZOEK ONZE STAND

OF

CHAT MET ONZE
DOCENTEN EN STUDENTEN

Infomomenten

Driemaal per jaar organiseren we een infomoment over onze opleidingen en afstudeerrichtingen. Als je nog vragen hebt over jouw inschrijving, toelatingsproeven, je opleiding, vrijstellingen, kosten van je studies of wat je van het komende academiejaar kan verwachten, dan kan je die dag bij ons terecht. Studenten, docenten van de opleidingen en studietrajectbegeleiders helpen je verder.

De infomomenten vinden plaats op

 • wo 17.02.2021 / 14:00-17:00
 • za 26.06.2021 / 09:30-12:30
 • za 04.09.2021 / 09:30-12:30

In aanloop naar het infomoment verschijnt hier het volledige, gedetailleerde programma.

Opendeurdag

Zo 25.04.2021
10:00 – 17:00

Tijdens onze jaarlijkse opendeurdag geven we je inkijk in het reilen en zeilen van onze school of arts. Docenten beantwoorden al je vragen. Je kan de campus verkennen, in dialoog gaan met studenten en kijken of luisteren naar hun werk. Het ideale moment om af te tasten of kunst studeren aan KASK & Conservatorium iets voor jou is.

Met een portie optimisme wachten we de pandemische omstandigheden nog even af om te beslissen hoe we de opendeurdag zullen organiseren. Ondertussen kan je onze campussen al eens virtueel bezoeken.

Conservatorium Live!

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor Conservatorium Live! Onze instrument-docenten staan klaar om je met raad en daad bij te staan. Ze vertellen je wat je precies mag verwachten van de proeven en gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. In 2021 vindt Conservatorium Live! plaats in het voorjaar, tussen februari en april. Binnenkort publiceren we hier meer details.

KASK Live!

Wo 17.02.2021
14:00 – 17:00

Kandidaten voor de opleidingen interieurvorm­geving en landschaps- ­en tuinarchitectuur kunnen deelnemen aan de LIVE­ momenten. Op die dagen kan je zelf live ondervinden hoe het er écht aan toegaat als je bij ons studeert. Een aanrader voor iedereen die overweegt om voor een professioneel gerichte ontwerpopleiding te kiezen. KASK LIVE vindt plaats op 17.02.2021. Deelname aan KASK Live is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via kasklive@hogent.be.

Sid-ins

SID-in / Studie-informatiedagen
12.01 – 23.01.21
Online

KASK & Conservatorium is samen met de andere Schools of Arts vertegenwoordigd op de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid voor elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Secundaire scholen organiseren klassikale bezoeken. Op woensdagnamiddag en op zaterdag kan je de beurs individueel bezoeken.

De SID-in’s van 2021 vinden volledig online plaats tussen 12 en 23 januari. Je kan je als kandidaat-student registreren via https://registratie.sidin2021.be.

Meer informatie over de beurzen vind je op onderwijs.vlaanderen.be.

Je vindt de stand van KASK & Conservatorium in Hal 1, stand 15.

WAAROM KASK & CONSERVATORIUM?

Studeren in 2020-2021

Huidige situatie: code rood (tot 01.03.2020)

Na overleg tussen de hogescholen, universiteiten, virologen en de minister van Onderwijs is beslist om in code rood te blijven minstens tot 1 maart. Concreet betekent dit dat tot die tijd de huidige organisatie van ons onderwijs en ons onderzoek aange­houden wordt. Je opleiding zal je informeren over wat dit concreet betekent voor de opleidings­onderdelen van het tweede semester.

De virologen zijn formeel: zelfs met de opstart van het vaccinatie­programma en het dalend aantal besmettingen zal een blijvende voorzichtig­heid nog het hele academie­jaar nodig zijn, zeker gezien de specifieke rol van het studentenleven in de evolutie van de pandemie. Een derde golf moeten we kost wat kost vermijden. Bovendien willen we door het aanhouden van de maat­regelen gedurende langere tijd, opeen­volgende schakelingen vermijden en meer stabiliteit creëren.

We zijn ons ervan bewust dat 1 maart nog een heel eind weg lijkt. Hoe moeilijk en zwaar het ook is: blijf de maat­regelen respecteren, voor jezelf en voor de anderen. Iedereen is het beu, maar laat ons nog even volharden. Dat is de snelste en meest effectieve weg naar een normale situatie.

Draag zorg voor jezelf en voor je omgeving.

Coronacodes

GROEN = Normaal

Alles loopt normaal en er moeten geen aanpas­singen gedaan worden. De kans dat we de komende maanden hierin terecht­komen is eerder minimaal.

Bezettingsgraad campus:
100%

GEEL = Contactrijke Campus

Het aantal studenten op de campus wordt verminderd. Iedereen zal op bepaalde momenten fysiek op de campus onderwijs kunnen krijgen,maar er is vooral aandacht voor de nieuwe studenten in de eerste bacheloren de masterstudenten.

Bezettingsgraad campus:
maximaal 80%

ORANJE = Contactluwe Campus

De hoofdpraktijk trachten we zo maximaal als mogelijk fysiek te organiseren. Omkaderende en theoretische opleidings­­onderdelen worden digitaal aangeboden.

Bezettings­graad campus:
maximaal 20%

ROOD = Contactarme Campus

In overleg met de docenten van jouw opleiding zal nagegaan wordenwelke studenten nog toegang hebben tot de campus.

Bezettings­graad campus:
maximaal 10%

Werking van de campussen en corona
Digitaal Onderwijs

Als we overschakelen naar code oranje, zullen alle omkaderende en theorie­lessen digitaal gegeven worden.
Gids: afleggen van digitale examens

DIGITALE BRONNEN

Maak nu maximaal gebruik van onze digitale bronnen. Zoeken in onze databanken kan je immers ook van thuis uit. Je kan ze openen via de website apollox.hogent.be. Je logt in en installeert de citrix receiver.

Via de ‘+’ aan de linkerzijde op je scherm kan je naar informatie­bronnen gaan en zo de databanken die je wil gebruiken toevoegen en openen.

Info installatie/gebruik apollox
Info gebruik / zoeken in databanken

GOOGLE SCHOLAR

De wetenschappelijke versie van google, waarbij er enkel in wetenschappelijke teksten wordt gezocht.

ARTS PREMIUM COLLECTION

 • Beschrijvingen van artikels, catalogi, boeken, doctoraten, … verschenen vanaf 1974
 • Onderwerpen: kunstgeschiedenis, musea/galerijen, kunsttheorie, …
 • Artikels kunnen via IBL worden opgevraagd indien het tijdschrift aanwezig is in België
 • SFX: link naar de bibliotheek waar het tijdschrift te vinden is of full-tekst bestand
 • Full-tekst – Thuis enkel te raadplegen via apollox

ART & ARCHITECTURE SOURCE

 • Meer dan 1800 tijdschriften
 • Artikels van 750 tijdschriften en 220 boeken full-tekst beschikbaar (soms met embargo van de meest recente jaargangen), 63.000 afbeeldingen
 • Onderwerpen: kunstgeschiedenis, hedendaagse kunst, interieurontwerp, film, fotografie, ….
 • SFX: link naar full-tekst bestand of bibliotheek waar tijdschrift te vinden is
 • Full-tekst – Thuis enkel te raadplegen via apollox

ARTSTOR

 • Meer dan 1 miljoen afbeeldingen, collecties van meer dan 250 musea
 • Onderwerpen: kunst, architectuur, design, toegepaste kunsten, …
 • Hoge resolutie afbeeldingen – Thuis enkel te raadplegen via apollox

J-STOR MUSIC COLLECTION

 • Databank voor wetenschappers, onderzoekers en studenten
 • Meer dan 12 miljoen diverse wetenschappelijke artikelen
 • Full tekst artikels over muziek
 • Bevat ook partituren – Thuis enkel te raadplegen via apollox

OXFORD MUSIC ONLINE

 • Uitgebreide muziekencyclopedie
 • Bevat zowel Oxford Dictionary of Music als Oxford Companion to Music
 • Meer dan 52 000 artikels over geschiedenis en muziekculturen wereldwijd – Thuis enkel te raadplegen via apollox
Wat bij quarantaine?

Meld je quarantaine en (eventuele) besmetting via dit formulier en via mail aan schoolofarts.afwezigheden@hogent.be.

Vermeld steeds je opleiding en klasgroep. Ben je verkouden of heb je andere ziektesymptomen? Neem geen risico: blijf thuis en volg de lessen online. Zo dragen we zorg voor elkaar.

Contact tracing met SAVITAS

Voor contact tracing werken we met SAVITAS, het contact tracing-systeem met QR-codes van HOGENT. Dit laagdrempelig, vrijwillig, anoniem en GDPR-proof systeem vervangt de aanwezigheidslijsten.

Op alle campussen en gebouwen komen er de komende dagen op verschillende plaatsen stickers met QR-codes. Wie die scant met zijn smartphone, wordt daarop anoniem gelogd. Je hoeft daarvoor niets te downloaden, je moet niet registreren en je krijgt geen mail.

Wanneer iemand positief test en rapporteert, zal iedereen die met die persoon in contact kwam een waarschuwing ontvangen bij een volgende scan. Deelname is vrijwillig.

Het systeem kan uiteraard enkel werken als de studenten en personeelsleden er actief gebruik van maken. Meer info over SAVITAS

Onthaalbrochure voor nieuwe studenten
Ontmoet de studietrajectbegeleiders

Ophalen bestelde cursussen

De cursusdienst is bereikbaar op afspraak vanaf 12 november.

Mail katty.lemahieu@hogent.be om te bespreken wanneer en hoe ze jou coronaproof je cursus kan bezorgen.


Nieuwsbrief ontvangen?