agenda & nieuws

28.03.18—19:30    9000° #1 De Koer event

9000° is een nieuwe community, gedragen door vijf conservatoriumstudenten, die het Gentse gevoel voor samenhorigheid wil versterken met behulp van cultuur en door het organiseren van evenementen waar meerdere jonge artiesten aan bod komen uit verschillende kunstrichtingen. De winst gaat integraal naar MusicFund, een humanitaire organisatie die muziekscholen in conflictgebieden, ontwikkelingslanden en ook in eigen land ondersteunt door oude instrumenten in te zamelen en ze na herstel daar een tweede leven in te blazen.

+++ Be Irving (muziek) +++
Be Irving combineert akoestische instrumenten met laptops, samplers en zanglijnen. Ergens in niemandsland tussen Damon Albarn, Beach House en Sparklehorse vind dit trio hun frisse geluid.

+++ Caitlin Talbut (muziek) +++
Verhalende muziek over inspirerende vrouwen. Zowel uitgesproken individueel als universeel, waardoor je soms tussen de regels door moet lezen. Eenvoudig en duidelijk, hoewel soms onvoorzien.

+++ Marjan De De ridder (poëzie) +++
Marjan De Ridder is oneindig verliefd op woorden en beelden. Ze bouwt verhalen met zinnen en penselen.

+++ Laurens De Nil (expo) +++
Laurens De Nil verzamelt en neemt beelden in zich op, die hij op een verknipte manier hergebruikt en aanpast met een sluier van nihilisme en een gitzwart gevoel voor humor. Een hoofdbestanddeel in zijn werk is de menselijke anatomie en hoe deze wordt getransformeerd: interactie met licht en beweging, lichaamsaanpassing, mens versus machine.