agenda & nieuws

09.12.18—15:00    Agency Assembly: ‘Thing 001928 (Give Up Yer Aul Sins)’ KIOSK eventexpo

Op 9 december 2018, als onderdeel van de tentoonstelling ‘Assemblee (KIOSK)’, roept Agentschap de controverse ‘Ding 001928 (Give up yer aul sins)’ op.

De zaak betreft een conflict tussen Pauline Gormley en EMI over ‘Give Up Yer Aul Sins’, een tape met door kinderen uit Dublin navertelde Bijbelverhalen. Op 17 november 1998, in de rechtszaak Pauline Gormley v. EMI voor het Ierse Supreme Court, moest rechter Barron beslissen of Pauline Gormleys versie van het Bijbelverhaal ‘And then there were twelve’, opgenomen toen ze een kind was, voldoende origineel was om beschermd te kunnen worden als literair kunstwerk.

We zullen gezamenlijk fragmenten uit de verslagen van de rechtszaak doorlezen. Het doel van de bijeenkomst is om het moment van aarzeling tijdens de rechtszaak opnieuw op te roepen. De bijeenkomsten zijn niet zozeer een re-enactment van de rechtszaak maar wel ‘palavers’ die de aarzeling langer kunnen laten duren. Lucia Alonso (kind), Mette Edvardsen (performer), Jan Masschelein (onderzoeker op het gebied van educatie), Dirk Vervenne (juridisch adviseur), e.a. werden uitgenodigd door Agentschap om de zaak te bespreken.

  • KIOSK
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis