agenda & nieuws

17.09.21—16:30    Bijeenkomst Arts in Society Award Campus Bijloke - Cirque event

Wil je je laten inspireren door participatieve kunstprojecten rond de Arts in Society Award, kom dan op 17 september 2021 naar ons event in Gent!

Wat we dan doen

Netwerken, tonen en ontmoeten! We blikken daar samen met Cera, Dēmos, de kunsthogescholen in Vlaanderen en Brussel en de partnerorganisaties graag samen met je terug op de geslaagde editie van het voorbije jaar en we lauweren de resultaten van deze projecten. Iedereen met interesse in participatieve kunstpraktijken is welkom om samen te vieren, te netwerken en eigen praktijken te delen via expo, ateliers en inspirerende gesprekken! Lees hier over een voorbeeld uit de resultaten van de projecten.

Wat is Arts in Society Award?

Met Arts in Society Award stimuleren we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie. Lees hier meer over de beleving van de kunstenaars.

PROGRAMMA

 • 16u30: openingsspeech Cera & Dēmos en Koen Goethals, waarnemend directeur te Hogent.
 • 17u - 18u:  trofee uitreiking voor de laureaten van de 6e editie met ontwerper/kunstenaar Jeroen Wallays en praktijk Kunstwerkplaats De Zandberg (een kunstwerkplaats voor mensen met een beperking).
 • 18u - 20u30: receptie door KASK café
 • 16u - 21u: een muzikale act van De Ledebirds, een open atelier door het Scheldeoffensief, een expo van Jeroen Wallays, een expo van André Wostijn en José Vandenbroucke en een gesprek met deze kunstenaars, testimonials en succesverhalen van de laureaten van de 6e editie van Arts in Society Award.

Deze bijeenkomst zou normaal gezien zowel op vrijdag als zaterdag doorgaan, maar door onverwachte omstandigheden hebben we het programma op zaterdag 18 september moeten schrappen. Heel welkom op vrijdag 17 september!

Praktisch

 • Wat: Meet-up rond participatieve kunstpraktijken ihkv Arts in Society Award
 • Voor wie: Iedereen met interesse in participatieve kunstprojecten
 • Datum: vrijdag 17 september 2021
 • Waar: KASK & Conservatorium, Hogent, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent
 • Bereikbaarheid: 15 minuten wandelafstand van het treinstation Gent Sint Pieters

Voor de bescherming van alle aanwezigen: we houden rekening met de op dat ogenblik geldende richtlijnen zoals beschreven in de 'Coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten' om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Daarom bewaren wij achternaam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer van de deelnemers minstens 30 dagen om contact tracing mogelijk te maken. We vragen ook aan de deelnemers om ons op de hoogte brengen als ze binnen 14 dagen na onze activiteit ziek zouden worden.

Meer info? Neem contact op met Ann Van de Vyvere via info@artsinsocietyaward.be.

Wil je graag op de hoogte blijven van de Arts in Society Award projecten, de volgende projectoproep of meer info over de vorige edities? Zie www.artsinsocietyaward.be en scroll naar beneden om je in te schrijven op de nieuwsbrief of volg ons op Instagram en Facebook.

Arts in Society Award is een initiatief van Cera en Demos.

 • Arts in Society Award i.s.m. Cera en Demos
 • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent,