agenda & nieuws

21.10.16—18:00    Boekpresentatie Into The Wild – Erwan Bouroullec and his birds Vlaskaai event

De Maarten Van Severen Foundation en de vakgroep design en vormgeving van KASK / School of Arts Gent sloegen mid 2015 de handen in mekaar voor de oprichting van de Leerstoel Maarten Van Severen (MVSC). Jaarlijks zal een internationale autoriteit uit de wereld van het design, die affiniteit heeft met het werk van Maarten Van Severen, die stoel bekleden. De Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec namen in 2016 de eerste editie voor hun rekening. Erwan Bouroullec gaf de druk bijgewoonde eerste lezing: 700 geïnteresseerden kwamen naar hem luisteren in Gent. De week daarop begeleidde hij 15 studenten van 5 kunstscholen de wildernis is:  Into the wild was de titel van zijn workshop.

De studenten startten met een materiaal naar keuze en zonder verdere parameters, zonder een welbepaald doel of  resultaat voor ogen. Ze speelden, -sommigen worstelden. In het moment zijn, je intuitie volgen, werken met om het even wat voorhanden is, was het motto.

Omdat de essentie van de workshop niet zozeer het eindproduct was, maar veeleer het proces ernaartoe, besloten Erwan en zijn ‘birds’ – zo noemde hij zijn studenten – om de workshop te laten doorlopen tot het einde van de zomer. Op regelmatige tijdstippen uploadden ze foto’s van hun werkproces op de MVSC blog.  Het resultaat is een fascinerende collectie ‘uit het wild gergrepen’ ontwerpen die we met trots aan u voorstellen als de eerste MVSC Tentoonstelling en die hun neerslag vinden in het eerste Cahier ‘Into the wild’ dat tijdens de Biennale Interieur 2016 aan pers en publiek wordt voorgesteld.

Het cahier werd vormgegeven door Studio Jurgen Maelfeyt en verschijnt in beperkte oplage bij Art Paper Editions. Het wordt te koop aangeboden op de stand van de Leerstoel Maarten Van Severen op de Biennale en kan nu al online besteld worden op goo.gl/qUjiYI.

Structurele partners van de leerstoel Maarten Van Severen zijn het Design museum Gent en architectuurvereniging Archipel. Aan de workshop namen studenten deel van 

  • KASK/School of Arts Gent
  • ENSAV – La Cambre Brussel
  • Design Academy Eindhoven
  • Aalto University
  • Universität der Künste Berlin

Nemen deel aan de tentoonstelling en zijn vertegenwoordigd in het cahier :
Aija Hannula  - Essi Simila
– Ani Bedrossian
– Deborah Janssens
– Fruzsina Pintér
– Guglielmo Poletti
– Jenka van Hoecke
– Joanna Reuse
– Magalie Delbeke
– Jorge Miñano
– Ophelie Gerard
– Philipp Weber
– Simon Malotaux

Bekijk de website en de blog op www.mvsc.be (ontwerp Studio Jurgen Maelfeyt voor KASK)

  • Vlaskaai, 8500 Kortrijk, toegangsprijs Interieur 2016
  • interieur.be