agenda

agenda & nieuws

12.10.17—20:00    KASKlezing: Christoph Meier C O CO: Boekvoorstelling en nocturne KIOSK & Cirque eventexpo

De Oostenrijkse kunstenaar Christoph Meier (1980, woont en werkt in Wenen) zoekt met zijn tentoonstelling C O CO die opent in KIOSK, mogelijke wisselwerkingen op tussen zijn werk, de bezoeker en de tentoonstellingsruimtes. Vertrekkend van de specifieke architectuur en geschiedenis van de plek, stelt Meier nieuwe architecturale en sociale ruimtes voor aan de hand van een rasterstructuur van bamboestokken, nieuwe en bestaande sculpturen en een videowerk.

Meiers praktijk onderzoekt de tentoonstellingscontext als een plaats voor sociale interactie en de manier waarop deze context hedendaagse kunst produceert en presenteert. Hij zoekt naar tussenvormen die de ruimte accentueren, maar ze tegelijkertijd ook in vraag stellen. Dit resulteert vaak in invasieve of absurdistische ingrepen waarbij er een spanning ontstaat tussen de bestaande institutionele ruimte en het architecturale en/of sculpturale werk dat de kunstenaar ertegenover zet.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt er een monografie in coproductie met Kunstverein Hamburg en Casino Luxembourg, uitgegeven door Mousse Publishing. Deze publicatie wordt op donderdag 12 oktober voorgesteld in KIOSK en voorafgegaan door een gesprek met curator Nadine Droste in Cirque.