agenda & nieuws

20.09.18—18:00    Feestelijke opening gebouw Paddenhoek en Club Telex Gebouw Paddenhoek event

KASK & Conservatorium, de School of Arts van de HoGent, kondigt met trots de opening van haar nieuwe muziekcampus inclusief eigen concertzaal aan. Een volledig gerenoveerd gebouw in de Paddenhoek - centraal in de Gentse binnenstad - wordt de uitvalsbasis en studieplek voor de studenten jazz, pop en muziekproductie. Campus Paddenhoek herbergt state-of-the-art muziekstudio’s, theorielokalen, oefenplekken en opnamefaciliteiten. Boordevol instrumenten en materiaal, en akoestisch perfect geïsoleerd – een renovatieproject van sogent en HoGent.

Het gebouw Paddenhoek is bovendien uitgerust met een eigen concertzaal: Club Telex. Een professioneel podium voor try-outs, jamsessies en examenconcerten van onze studenten jazz, pop en muziekproductie en een gedroomde ruimte voor masterclasses, workshops en concerten van gerenommeerde pop- en jazzartiesten. Theorie en praktijk zullen hier hand in hand gaan. Musicerend en muziekminnend Gent heeft er een inspirerende nieuwe plek bij.

Tijdens de feestelijke opening zal u de muziekcampus in volle actie meemaken. Studenten spelen doorheen het gebouw. Ook stellen we er de vinyl Masterworks 2018 officieel voor, de jaarlijkse compilatie LP met pareltjes van onze pas afgestudeerde studenten jazz, pop en muziekproductie. Als klap op de vuurpijl wijden we Club Telex in met een exclusief concert van alumni: intussen bekende namen in de jazz- en popwereld vormen een unieke gelegenheidsband.

Programma

  • 18:00 – Officiële opening
  • 18:30 – Rondleiding door het gebouw en muziek in de studio’s door docenten en studenten, release Masterworks vol. 7 en aansluitend receptie.
  • 20:00 – Concert door alumni in Club Telex
  • Paddenhoek 12, 9000 Gent, Gratis