agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

21.11.18—20:30    KASKkrakers 2018 KASKcinema film

In dit programma zetten we vijf nieuwe kortfilms naast elkaar die gemaakt zijn door KASK-alumni. De makers delen niet enkel hun opleidingsinstituut, allen getuigen ze in hun werk van een poëtische benadering van de realiteit.

Wij kijken graag naar mensen op het scherm, en soms lijkt dat het enige wat we doen. De focus op onze eigen diersoort is zo ingebakken dat een kloof tussen mens en dier bevestigd wordt. In Het geluk van honden (Nina de Vroome, 2018, 23’) wordt de blik omgekeerd.
Meer info: http://ow.ly/ovJ030mmb3u

Net dat menselijke lichaam staat centraal in 50.000 SCANS: ACT III / IV / VIII (Benjamin Verhoeven, 2018, 9’), een deel van Benjamin Verhoevens reeks 'Scanning Cinema', dat de vraag stelt hoe de choreografie van het menselijk lichaam zich verhoudt tot de manier waarop het geregistreerd wordt.
Meer info: http://ow.ly/b7Gc30mmb5u

De geest voorbij het lichaam is een tabula rasa in Frequencies (Thomas R Peeters, 2018, 13’): in een ongedefinieerde omgeving verrichten enkele werkers een oneindige cyclus van arbeid. Wat speelt in hun hoofd wanneer de ketting verstoord wordt?
Meer info: http://ow.ly/sxiV30mmb6L

De setting van Dvalemodus (Mattias De Craene & Bieke Depoorter, 2017, 9’) is allesbepalend voor wie er in ronddwaalt. We zien enkele taferelen van de inwoners van een klein dorpje in het koude noorden van Noorwegen, gewikkeld in een dikke duisternis.
Meer info: http://ow.ly/YRdh30mmb8x

We sluiten ook af in duisternis. In It (Anouk De Clercq & Tom Callemin, 2017, 13’) laat een blinde ons een eclips zien, licht en donker ontmoeten elkaar.
Meer info: http://ow.ly/WFyt30mmbcG

In aanwezigheid van de makers.