agenda & nieuws

02.03.18—19:00    Opening FLIP - About Image Construction Campus Bijloke - Zwarte Zaal eventexpo

FLIP is het vervolg op de tentoonstelling Copy Construct, die in maart 2017 in CC Mechelen plaatsvond. Ze brengt een tijdelijk archief van kunstenaarsboeken samen met een aantal filmische werken. Het begrip ‘FLIP’ verwijst enerzijds naar de fysieke handeling van het lezen van een boek, en anderzijds naar zaken als beeldsequenties, omgekeerd afdrukken, het flipboek, alsook naar het afwisselend gebruik van beelden en tekst in videowerk en boeken respectievelijk. Kortom, de tentoonstelling is een poging om deze media samen te tonen, waarbij de nadruk ligt op de wederzijdse beïnvloeding van narratieve strategieën en beeldende constructies.

Naast de 13 video- en filmwerken die in tentoonstelling te zien zijn, worden kunstenaarsboeken uit de collectie van KASK getoond en de selecties van 4 boekenverzamelaars en uitgevers, die voor deze gelegenheid werden uitgenodigd. De scenografie van de tentoonstelling is in handen van Kris Kimpe & Koenraad Dedobbeleer. Ze gaat vergezeld van een uitgebreide tentoonstellingsgids vormgegeven door 6m56s. 

Met werk van Franciszka & Stefan Themerson, Bruce Checefsky, Peter Downsbrough, Kasper Andreasen, Anouk De Clercq, Hanne Lippard, Stanley Brouwn, Henri Jacobs, Dirk Zoete, Jasper Rigole, Ulises Carrión, Vincent Geyskens & Jan Op de Beeck, Maud Vande Veire, Laetitia Gendre, Jelena Vanoverbeek, Hilary Lloyd, Kris Kimpe & Koenraad Dedobbeleer

Boekselecties door Moritz Küng, Batia Suter & Roger Willems, More Publishers, Jurgen Malfeyt, KASK-collectie e.a.

Deze tentoonstelling wordt gecureerd door Kasper Andreasen (DK/BE).

Download de persteksten en beelden hier: http://www.schoolofartsgent.be/assets/files/pers/FLIP_pers.zip.

  • Opening: 02.03.18 – 19:00
  • Tentoonstelling: 03.03 – 22.03.18
  • Openingsuren: ma-zo 12:00-18:00
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 GENT, Gratis