agenda & nieuws

09.11.22—20:00    RUISKAMER #2: Clara Levy / Astrid Sonne MIRY Concertzaal

Antonio Gaggiano (voorprogramma)

Antonio (net afgestudeerd aan KASK & Conservatorium) brengt het prachtige werk ‘Il legno e la parola’ van de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino.

Clara Levy

Clara Levy, is een Franse violiste, gevestigd in Brussel sinds 2011. Ze is vooral actief op het gebied van hedendaagse en experimentele muziek en speelt regelmatig met ensembles als het Franse Hanatsu Miroir maar ook in eigen land met groepen als Ictus, Ensemble 21 en Ensemble Hopper. Ze werkte reeds samen met componisten als Fritz Hauser, Erika Vega, Jürg Frey, Michael Grebil-Liber, Kaija Saariaho, Michael Beil, Klaus Lang, Szymon Brzoska, Karl Naegelen en ging als muzikante mee op tour met dans -en theatermakers als Sidi Larbi Cherkaoui, Vera Tussing en Jan Rohwedder. Momenteel toert ze door Europa met haar nieuwste soloproject «13 visions», een fictieve ontmoeting tussen Pauline Oliveros en Hildegard Von Bingen. Dit nieuwe album komt uit in najaar 2022 op het label « Discreet editions ». Sinds 2022 is Clara Levy ook co-curator van de bruisende Brusselse concertreeks SMOG.

Astrid Sonne

Met een achtergrond in klassieke muziek, filmisch klinkende altviool lijnen en een stevige portie electronica lijkt de Deense componiste en muzikante Astrid Sonne de perfect match met Ruiskamer. Haar genreoverschrijdende composities omvatten synthesizers, koorsamples en altvioolsequenties, maar zijn tegelijk een eerbetoon aan Sonnes inspiratiebronnen – hetzij de Deense koortraditie (ze heeft een achtergrond in klassieke muziek), hetzij noise soundscapes. De veelzijdige muzikante wordt vaak gevraagd om composities te schrijven, wat uiteenlopend werk oplevert: zo schreef ze ‘Ephemeral’ voor Berlin Atonal 2018, maar evengoed site-specifieke composities voor de oude ruïnes onder het Deense parlement en een deel van de Kopenhaagse metrolijn.

Experimenteel aangelegd en fan van onze RUISKAMER-avonden? Wie een abonnement voor de volledige najaarsreeks koopt (RUISKAMER #1, #2 en #3), betaalt slechts €30 i.p.v. €42.

  • MIRY Concertzaal i.s.m. Kunstencentrum VIERNULVIER
  • Biezekapelstraat, 9000 Gent, €14 (vvk) / €17 (adk) / 7 (student)
  • miryconcertzaal.be
  • tickets