agenda & nieuws

05.10.17—18:00    S K O P I U M S C H U I V E R S: Praatcafé met live interventies Campus Bijloke - Zwarte zaal eventexpo

Moet / kan kunst contesteren? Kan kunst een vrijplaats zijn in deze dolgedraaide wereld? Of is dat ‘back to the seventies’? Het startschot van de drie culturele donderdagen in de Zwarte Zaal wordt is een open debat over de spanning tussen artistiek werk en maatschappelijk engagement, tussen esthetiek en politiek, met kunstenaars, organisatoren en docenten uit allerlei disciplines.

Deelnemers aan het gesprek zijn onder meer Chokri Ben Chikha, Simon Allemeersch, Silke Bergans, Elke Brauwers, Stoffel Debuysere, Mekhitar Garabediyan, Jeroen Laureyns, Renzo Martens, Hari Sacré, Haryo Sukmawanto, Stijn Vandorpe: een jong en divers publiek.

S K O P I U M S C H U I V E R S is de titel van zowel een boek als een expositie. Hoewel het eerste decennium van de legendarisch filmzaal Studio Skoop er centraal staat, draait het evenwel niet alleen om het koesteren van herinneringen en het evoceren van de tumultueuze jaren zeventig. Naast het rijk geïllustreerde boek met getuigenissen is er ook de tentoonstelling waarin de betekenis van die pionierstijd voor de huidige generatie wordt aangekaart, en dit zowel op het gebied van de film, theater, beeldende kunst als maatschappelijke actie. Aan de hand van gesprekken, projectie, performance, muziek enz. wordt op vier donderdagavonden de impact van Studio Skoop afgewogen en geactualiseerd.

  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 GENT, Gratis