agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

21.01—19.03.23    Tashattot KIOSK expo

Bij KIOSK lanceert het collectief Tashattot haar eerste reeks evenementen in een kunsttentoonstelling door en met Arabisch sprekende kunstenaars die in Europa wonen. Gebaseerd op het thema Tashattot (Arabisch voor verspreiding), behandelen de tentoongestelde kunstwerken ondermeer de thema's en concepten van scheiding van het "thuisland", afstand, ballingschap en dergelijke.
Zowel de curatoriële keuzes van het onderwerp als de selectie van de tentoongestelde werken tonen wijzes waarop kunstenaars, afkomstig uit dezelfde geografische regio, begrippen vertalen in hun respectievelijke disciplines. Ze maken -al dan niet- de overeenkomsten zichtbaar die kunnen worden getrokken uit elk van de individuele ervaringen en artistieke media. De werken gaan verder dan de loutere weergave van "weg van huis zijn" en bevragen wat verstrooiing en dispersie kan betekenen in de moderne wereld.

Deelnemende kunstenaars
Asma Laajimi, Christina Atik, Clara Abi Nader, Diana Al-Halabi, Firas El Hallak, Firas Shehade, Hussein Shikha, Joanna Kai, Kais Masood, Karen Keyrouz, Micheline Nahra, Mousa AlNana, Tarek Haddad / Laetitia El Hakim

Opening op zaterdag 21.01.2023, van 14:00 tot 18:00
Dagelijks geopend van 12:00 tot 18:00

Rami Moukarzel, Charbel Alkhoury en Gaëlle Khalife zijn telkens van donderdag tot zondag aanwezig op de tentoonstelling om bezoekers te verwelkomen en hen door het project te leiden.

  • KIOSK i.s.m. Tashattot Collective
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis
  • kiosk.art