agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

21.09.23—08:30    TASK Zeisdag Campus Bijloke

Sinds 2021 werkt KASK & Conservatorium aan een ecologisch tuinbeleid. De historische tuinen van de Bijlokesite bezitten een enorm potentieel dat tot dan toe onderbelicht bleef. Enkele terreinen waren historisch een hooiland of bloemrijk grasland en worden sinds 2020 naar hun oorspronkelijke staat teruggebracht. Dit hooilandproject kwam tot stand dankzij samenwerking tussen mensen van KASK & Conservatorium, HOGENT en Stad Gent.

TASK (Tuin Academie voor Schone Kunsten) organiseert op donderdag 21.09.2023 een eerste themadag rond dit terrein. Het programma bestaat uit een workshop werken met de zeis en een academisch luik met lezingen over dit thema. Onder leiding van Filip Smagghe van groendienst Stad Gent, leren studenten tijdens de workshop alles over werken met de zeis, maaitechnieken, afstellen en scherpen van het zeisblad. Uiteraard is dit ook een cursus in buitenbeleving, inspannende ontspanning en gemeenschapsvorming.

De lezingen worden verzorgd door An De Schrijver en Glenn Deliège. An is docent, gespecialiseerd in graslandbeheer. Glenn is landschaps- en milieufilosoof en onderzoeker verbonden aan HOGENT. Glenn zal praten over een meer-dan menselijke gemeenschap, de kennis van An over het belang van grasland sluit in deze themadag naadloos aan.

Programma

08:30 – 12:30, Opleiding maaien met de zeis 

  • Max 10 deelnemers —  inschrijving verplicht via samuel.vaningelgem@hogent.be (enkel voor studenten)
  • Locatie: grasland gelegen tussen Jozef Kluyskensstraat en Bijlokekaai.

12:30 – 13:30, lunch op het terrein (bij goed weer)

  • Iedereen welkom, breng zelf je lunch mee

13:30 – 15:00, Academisch luik met lezing. Ann De Schrijver over Graslandbeheer en Glen Deliège
over de meer-dan-menselijke gemeenschap.

  • Open voor publiek. Graag een seintje bij aanwezigheid; samuel.vaningelgem@hogent.be
  • Locatie: Auditorium Cirque, Campus Bijloke, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent.

TASK streeft naar de verbinding tussen kunst, onderwijs, filosofie en ecologie. Via onderzoek en vormgeving zoekt het naar een positief verhaal, midden in de stad.

  • KASK & Conservatorium
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis