agenda

agenda & nieuws

06.02—09.02.19    The Factory - Dramaproject van Bjorn Floréal Campus Bijloke - Filmstudio drama

"At the base of every major work of art is a pile of barbarism.” Walter Benjamin

The Factory is een experiment waarin we jongleren met macht. Hoe werkt macht binnen een georganiseerde plek? Hoe ver kunnen we elkaar in het nauw drijven?

Het experiment is een afscheidsritueel dat de machinerie van de beeldende kunst probeert te vatten; een schouwspel over de zelfverheerlijkingscultuur van deze tijd en de eeuwige drang naar erkenning. Zijn we in het eeuwige heden beland en wat verwachten we van jonge kunstenaars in tijden van snelheid en doemdenken?

The Factory is geïnspireerd op The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and back again). Bjorn Floréal (°1997) vertrekt vanuit een fascinatie voor de dood, mythes, fabels, reproductie en probeert zich als jonge theatermaker te verhouden tot het kunstenaarschap en angsten die eigen zijn aan de iGeneration.

Concept: Bjorn Floréal | Van en met: Lucie Plasschaert, Eleonore Van Godtsenhoven, Arne De Tremerie, Simon Baetens | Met dank aan: Gregory Abels, Fabrice Delecluse, KASK School of arts, Campo Victoria, Minard, Bauke Lievens, Mieja Hollevoet, Tom Engels, Lukas Smolders, Sam Bogaerts, Martha Balthazar, Gina Beuk, Mitch Van Landeghem, Frieda Degeyter en vele anderen...

Gesproken taal: Engels

De voorstelling speelt op:

  • KASK Drama
  • Godshuizenlaan 4, 9000 Gent, €5 / €3 (reductie) / gratis voor studenten, docenten en alumni KASK DRAMA, werkveld
  • kaskdrama.be