agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

22.11.18—20:30    Eastern Daze V + X-Ray: The Goodiepal Equation + Pekka Airaksinen (live) KASKcinema film

The Goodiepal Equation movie is een documentaire over de mysterieuze en intrigerende persoonlijkheid van Goodiepal, echte naam Kristian Parl Bjørn Vester. Een uniek portret over het doen en laten van de veelbesproken Deense muzikant en activist. Zo reed de Deen duizenden kilometers op een zelfgemaakte fiets om zijn shows van elektriciteit te voorzien of stopte hij in zijn vinyl releases een biljet van 500 kronen, terwijl de release maar 250 kronen kostte.

Maak kennis met Goodiepal. Een buitengewone vriend, filantroop & altruïst met een oneindige fantasie. Centraal in de film staat hoe zijn unieke levensstijl zijn kunst beïnvloedt. Ook regisseur Sami Sänpäkkilä zal aanwezig zijn bij deze unieke vertoning in de KASK Cinema.

De dag nadien is er ook een concert van Goodiepal & pals in Tram Zwart (KASK), een vluchtelingenorganisatie vermomd als een eigentijdse Tek-Rock-Band. Brein achter het project is de Deense muzikant en activist The Goodiepal.

Pekka Airaksinen (Live)

Pekka Airaksinen is dé sleutelfiguur van de Finse avant-garde scene. Hij is de oprichter van de cultband The Sperm. Een experimenteel collectief uit de jaren 60 dat de daaropvolgende decennia een grote invloed zou worden voor veel underground noise bands.

In zijn latere solowerk liet hij zijn extravagante punk attitude en theatrale verschijningen achterwege voor een veel subtielere aanpak. In 1984 bracht de Fin ‘Buddhas Of Golden Light’ uit. De start van zijn zoektocht en hommage naar de 999 boeddha’s uit de Boeddhistische mythologie.

Het muzikaal universum van Airaksinen bestaat uit een intense en eclectische confrontatie tussen het Oosterse Mysticisme, percussie, drum computers en ritmische jazz-uitspattingen. Over de jaren heen onderging zijn gelaagde noise en spacy synths een metamorfose en staat hij nu voor ambient drone die elk haartje doet rechtop staan. 100 tracks later weet de 73-jarige Fin nog steeds van geen ophouden en speelt hij een zeldzaam en exclusief concert in Gent.