Procedure

Je kan je als uitwisselingsstudent bij KASK & Conservatorium aanmelden als je thuisinstelling een bilateraal akkoord heeft met onze school en als je genomineerd werd voor een uitwisseling bij KASK & Conservatorium door je thuisinstelling. De dienst internationalisering van je thuisinstelling is hiervan op de hoogte en kan je daarbij begeleiden.

Een bilateraal akkoord en nominering betekenen niet automatisch dat je door KASK & Conservatorium aanvaard wordt. Selectie gebeurt op basis van portfolio, motivatie, profiel, niveau en beschikbare plaatsen.

Om je aanvraag in te dienen voor onze school, moet je het volgende doen:

Kandideer online en laad volgende documenten op (opgelet: registreren voor academiejaar 2023-24 is mogelijk vanaf begin maart 2023):

• de puntenlijst van je laatst voltooide jaar
• kopie van je ziekteverzekeringskaart
• kopie van je identiteitskaart
• kopie van je studentenkaart
• pasfoto (niet een foto van je paspoort)
• CV
• een motivatiebrief met daarin de afstudeerrichting en het jaar dat je wil volgen aan KASK & Conservatorium, zie  hogent.be/studiefiches
• je portfolio / muziekopname (*)
- nominering door je school, upload in mobility online of via e-mail: els.moens@hogent.be

Laad deze items op in mobility online. Wij kunnen alleen volledige online registraties behandelen.

(*) voor Conservatorium: een video van een muziekopname (link naar youtube, wetransfer, google drive,…) / voor KASK: je portfolio (link naar een website, pdf, wetransfer, google drive, etc.)
Indien het bestand te groot is, stuur je portfolio / muziekopname digitaal naar els.moens@hogent.be.

Uiterste indiendata:

  • najaar en volledig academiejaar: 1 mei (alle opleidingen)
  • voorjaar: 30 oktober (alle opleidingen)

Online inschrijven: klik hier

Inkomende studenten en docenten

KASK & Conservatorium is een internationale campus dankzij de reguliere werking van de school. De English Masterprogramma’s zorgen voor een instroom aan studenten vanuit de hele wereld. Daarnaast maken we als School of Arts van Hogent (HOGENT University of Applied Sciences and Arts) deel uit van het Erasmus University Charter Netwerk. Jaarlijks krijgen we daardoor tientallen uitwisselingsstudenten uit Europa op bezoek.

Verder hebben we ook een aantal bilaterale akkoorden met niet-Europese instellingen, waardoor we elk jaar ook niet-Europese studenten kunnen uitnodigen op onze school om een deel van hun studie bij ons op te nemen.

KASK & Conservatorium is een kunsthogeschool met opleidingen in de beeldende kunsten, vormgeving, audiovisuele kunsten, drama en muziek. We vinden het belangrijk om van binnenuit interdisciplinair te werken. De verschillende opleidingen laten daarom toe dat een student naast zijn/haar maior ook een minor kiest uit een andere discipline. Als uitwisselingsstudent is dat ook mogelijk. Bespreek met de docenten in je eigen instelling welke opleidingsonderdelen relevant zijn binnen je curriculum. Uiteraard kan de dienst studentenaangelegenheden je helpen met je finale studieprogramma eens je aanvaard bent als uitwisselingsstudent.

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze internationale activiteiten:

Instagram
Facebook