Studie of stage in het buitenland

Studie

In het buitenland studeren betekent dat je gedurende minimum 3 maanden en maximum 12 maanden studeert in een partnerinstelling van KASK & Conservatorium. Je blijft ingeschreven in onze school en betaalt geen extra inschrijvingsgeld in de partnerinstelling. Eens je terug bent, integreert de studentenadministratie de studiepunten en de resultaten die je behaald hebt in het buitenland.

Partnerinstituten binnen Europa (Erasmus+ programma)

Als je naar een partnerinstelling binnen Europa gaat, dan moet je uitwisseling voldoen aan de Erasmus+ voorwaarden. De belangrijkste zijn:

  • Er bestaat een bilateraal akkoord of een Erasmus stage-contract tussen KASK & Conservatorium en de school waar je naartoe wil.
  • De partnerinstelling ligt in één van de 27 EU-staten of in Ijsland, Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen, Turkije of Kroatië.
  • Je bent als regulier student ingeschreven in KASK & Conservatorium.
  • Je bent geslaagd in je eerste jaar.
  • Je buitenlandse studie duurt minimum 3 maanden en max 12 maanden.
  • Je zorgt er voor dat alle nodige papieren, handtekeningen en stempels op tijd in orde zijn.

Partnerinstituten buiten Europa

KASK & Conservatorium werkt ook samen met partners buiten Europa. Zo gaan er jaarlijks studenten naar Kanazawa College in Japan, en hebben we overeenkomsten met Colombia, Ecuador en Canada.

De lijst van onze partnerinstellingen en hun websites vind je op Chamilo onder studentenaangelegenheden / internationaal.

Stage

Elke student uit de professionele bacheloropleidingen zal op stage gaan. Binnen de academische opleidingen doe je als masterstudent ervaring op binnen het opleidingsonderdeel ‘kunst in het werkveld’. Uiteraard kan je zo’n ervaring over de grenzen gaan zoeken. Je stagecoördinator zal je in dat geval op weg helpen om een keuze te maken die past binnen je persoonlijk parcours.


© Flora Blommaert voor Future Footwear (meer info over het project via http://www.standaard.be/cnt/dmf20180706_03601864)

Verder studeren in het buitenland

Wil je graag na je studies verder studeren in het buitenland? Dit betekent ongetwijfeld een meerwaarde op persoonlijk en professioneel vlak, maar vergt een grondige voorbereiding. Over het algemeen begin je best een jaar op voorhand met de planning van je verdere studie. Er komen namelijk heel wat praktische zaken bij kijken en je moet uiteraard ook rekening houden met het financiële luik. Studeren in het buitenland kan een dure aangelegenheid zijn!

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van Hogent: https://www.hogent.be/student/verder-studeren/buitenland/

Ik wil naar het buitenland als student

Het kunstenveld strekt zich vanzelfsprekend over stads-, land- en zelfs continentale grenzen uit. Internationale ervaring opdoen binnen je studieprogramma is dan ook een belangrijk aspect van je opleiding. KASK & Conservatorium heeft doorheen de tijd een uitgelezen internationaal netwerk ontwikkeld met partnerinstellingen en organisaties die je helpen je te oriënteren in je artistieke parcours.

Gedurende je opleiding kan je gedurende een semester of een volledig academiejaar in het buitenland gaan studeren of stage lopen. De eenvoudigste en meest toegankelijke manier om dit te doen is binnen het kader van het Erasmus+ studieprogramma. Als student kan je kiezen uit een lijst van partnerinstellingen waarmee de school een overeenkomst heeft. Daarnaast hebben we een aantal bilaterale akkoorden met instituten buiten Europa. De lijst van onze partnerinstellingen en hun websites vind je op Chamilo onder studentenaangelegenheden / internationaal. Je kan ook naar het buitenland voor je Bachelor- of Masterproef. De lijst van onze partnerinstellingen en hun websites vind je op Chamilo onder studentenaangelegenheden / internationaal.

Volg ons op sociale media voor een overzicht van onze internationale activiteiten:

Instagram
Facebook

Neem contact met ons op