{desc}

Infrastructuur

Herculeslab

Het Herculeslab is een audiovisueel laboratorium voor de doctoraatsstudenten van KASK & Conservatorium. Het lab ontstond uit het onderzoeksproject Ailab en werd financieel gesteund door het Herculesfonds. Naast een uitleendienst met onder andere camera's en microfoons is er ook een media-archief, een montagecel en een 5.1 mixagestudio. Het lab wil praktisch onderzoek naar het maken en beleven van klank in een audiovisuele omgeving stimuleren. Er kan gewerkt worden aan individuele onderzoeksprojecten maar er worden ook residenties en workshops georganiseerd. Het lab is nu ook toegankelijk voor studenten aan de school of arts en de kandidaat-laureaten van het HISK.

Het Herculeslab bevindt zich op de Campus Bijloke, ingang Godshuizenlaan 4.

Voor meer informatie, contacteer Raf Enckels.

Formlab

Formlab is een onderzoeksproject en werkplaats die inzet op het veld tussen het digitale en het fysieke en nieuwe technologieën. Het wordt gesteund door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek.

formlab.schoolofarts.be
Kunsttoren, 1e verdieping
Offerlaan 5,
9000 Gent

Voor meer informatie, contacteer Elias Heuninck

Klanklabo

Ten behoeve van de onderzoekers aan het Conservatorium werd enkele jaren geleden een klanklaboratorium op- en ingericht. Hier kunnen precieze akoestische metingen en analyses worden verricht, kunnen projecten rond klanksynthese en rond de interactie tussen mens en machine worden uitgewerkt en getest. Het klanklaboratorium beschikt onder meer over een geluidsarme opnameruimte, meetmicrofoons, analyseapparatuur, een meerkanaals-oscilloscoop, Labview, diverse sensoren, een basisuitrusting voor elektronica en microprocessoren.

De infrastructuur wordt ook gebruikt voor de cursus akoestiek en is tevens een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor de opleiding instrumentenbouw. Vooral bij de bouw en ontwikkeling van nieuwe experimentele instrumenten is het labo onontbeerlijk gebleken. Weten door meten is het devies.

Het labo is gevestigd in het gebouw aan de Nederpolder, waar ook de ateliers voor instrumentenbouw zijn ondergebracht.