agenda & nieuws

16.12—19.12.15    A Fish On Animal Planet – Masterproef van Mourad Baaiz Eskimofabriek drama

Emily Durertak laat haar een jaar volgen om er een verhaal van te maken. Gedurende dat jaar ontmoet ze een lifecoach waartegen ze haar vreemde droom vertelt. Winona Bontinck probeert hiervan een groots verhaal van te maken, maar heeft het niet altijd gemakkelijk.

Bob: What do you mean, you can only see yellow?

Dhebba: Well mister Meyers.

B: Call me Bob

D: (moe) Would you please stop interrupting me.

Mourad over het werkproces: "Samen met Anjana Dierckx en Femke Platteau zijn we vertrokken van het thema zelfhulp en lieten we ons inspireren door de film als narratief genre met een voorstelling als eindproduct. We werkten samen vanaf oktober.
Gedurende het werkproces vroegen we ons af hoe we de technieken die eigen zijn aan film (inzoomen, montage, voice-over,...) konden toepassen op theater. Er werd ook veel geëxperimenteerd met verschillende vormen van spelen en schrijven. Eerst werkten we met zelfgeschreven teksten, om daarna een soort van overkoepelend verhaal te maken met terugkerende personages. Het verhaal bleef gedurende het hele proces veranderen en groeien.
We repeteerden in het Gouvernement en in Campo Victoria (waar ik heel dankbaar voor ben)."

Spel en creatie: Anjana Dierckx, Femke Platteau, Mourad Baaiz | Tekst: Mourad Baaiz | Mentoren: David Weber-krebs, Wannes Gyselinck | Productie: Leo Verlinden, Fabrice Delecluse, Kask Drama | Met dank aan: Dorien Declippel, Frederik Leroy, Het Gouvernement, Campo Victoria, Seppe Decubber, Diede Roosens, Brene Brown, Frederik Leroy en de masterstudenten voor hun feedback

Speeldata:

Reserveren kan tot 4 uur voor aanvang voorstelling door hierboven te klikken op de datum van de voorstelling naar keuze

  • KASK Drama
  • Wiedauwkaai 35, 9000 Gent, €5 / €3 (studenten, werklozen, 65+, alumni en personeel School of Arts / gratis voor studenten, alumni en docenten drama, jury
  • kaskdrama.be