agenda & nieuws

10.04—13.04.18    Akoestiek voor vioolbouwers Campus Grote Sikkel symposiumworkshop

Dit is het tweede Europese symposium akoestiek voor vioolbouwers. Gastheer dit jaar is de opleiding instrumentenbouw van KASK & Conservatorium / School of Arts van de HoGent.

Terugkerende faculteiten zijn die van George Stoppani (vioolbouwer en onderzoeker in Manchester, VK) en Claudia Fritz (onderzoeker aan de Sorbonne Université, Paris, FR). Nieuwe sprekers zijn Colin Gough (professor emeritus aan de University of Birmingham, VK), Alexis Guilloteau (ingenieur aan ITEMM, Le Mans, FR), Romain Viala (doctorandus aan Femto-ST, Besançon, FR), Mathias Kersemans en verschillende andere geaffilieerde onderzoekers (onderzoeksgroep mechanica samengestelde materialen, Universiteit Gent, BE).

Het symposium gaat in op verscheidene onderwerpen zoals akoestiek voor gestreken instrumenten, zoals de akoestiek van de viool, modale analyse, psycho-akoestiek en meettechnieken. Om deel te nemen is deelname aan de eerste editie allerminst een vereiste. Het programma bestaat uit een uitgebalanceerde mix van lezingen, praktische sessies en klankevaluaties. Deelnemers worden uitgnodigd om zelf gebouwde instrumenten mee te nemen om te laten evalueren of te gebruiken in meetproeven.

  • KASK & Conservatorium i.s.m. ITEMM, CNRS, UGent
  • Biezekapelstraat 9, 9000 GENT, €580
  • Meer informatie