agenda & nieuws

20.03.14—19:00    Architecture of Authority: debat Cirque event

Charlotte van Buylaere en Laurens Mariën onderzochten de voorbije maanden of het mogelijk was 3 mensen een maand lang in Het Paviljoen op de Bijlokesite te huisvesten. Na het uitbrengen van een publicatie sluit het project af met een film en een debat rond kraken en huisvestingsbeleid in Gent. Het debat zal plaatsvinden in de Cirque om 20 uur met Schepen Rudy Coddens, Alain Slock (CAW), Dominique Willaert (Victoria Deluxe), Simon Allemeesch (kunstenaar) en Pascal Debruyne als moderator. Voorafgaand aan het debat tonen we de film ‘KRAAK - voor het recht op wonen & tegen de leegstand’ (2014) van Evelien Hoedekie.

Programma

19:00 | Film: ‘KRAAK - voor het recht op wonen & tegen de leegstand’ (2014)
Deze documentaire toont een menselijk portret van de diverse motieven en overtuigingen van krakers. Een veelzijdige wereld waarin men op een creatieve en ecologische manier invulling geeft aan de noodzakelijke basisbehoeften, directe solidariteit en vrijheid.
Een film van Evelien Hoedekie i.s.m. Kraaksteungroep Gent, Joeri Willekens, Toon Lambrechts en Liesbeth Schroe. Met de ondersteuning van VictoriaDeluxe Vzw.

-- PAUZE --

20:00 | Debat met Schepen Rudy Coddens, Dominique Willaert en Alain Slock.
Dominique Willaert is artistiek coördinator van de Gentse sociaal-artistieke werkplek Victoria Deluxe. Schepen Rudy Coddens is schepen van seniorenbeleid, werk en armoedebestrijding te Gent en voorzitter van het OCMW Gent. Alain Slock is regio-directeur bij het Centrum voor Algemeen Welzijn in de regio Gent-Eeklo. Simon Allemeersch is kunstenaar en theatermaker. Allemeersch initieerde in 2010 Atelier Rabot dat uitgroeide tot een ware ontmoetingsplek van buurtbewoners en kunstenaars.
Moderator: Pascal De Decker
Pascal De Decker is socioloog, ruimtelijk planner en doctor in de politieke en sociale wetenschappen. Hij doceert aan LUCA-School of Arts, campus Sint-Lucas Architectuur Gent/Brussel.

  • Het Paviljoen i.s.m. ism HISK, KASK en S.M.A.K.
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis
  • facebook event