agenda

agenda & nieuws

15.09.19—14:00    City of EAR - Joris Blanckaert op Odegand Stadscentrum Gent concertonderzoek

City of EAR, de apotheose van Odegand, vormt meteen ook het hoogtepunt van het artistiek onderzoek van Joris Blanckaert.

Met een soundscape voor de stad vraagt City of EAR aandacht voor de menselijke stem in één van de meest lawaaierige tijdperken. In totaal staan 25 koren opgesteld binnen de driehoek gevormd door de Stadshal, het Bisdomplein en de Kalandeberg. Al wandelend tussen de koren krijg je een unieke beleving van de steeds veranderende muziek in interactie met de klanken van de stad. Kies een startpunt en de honderden stemmen zullen je uiteindelijk meevoeren naar het Sint-Baafsplein, waar ze samenvloeien in een wervelende stemmenzee. Kom genieten van De Stem die zegeviert in Gent!

Het onderzoek van Joris Blanckaert wordt gefinancierd door Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT.

Praktisch:
Je hebt keuze uit deze drie locaties als startpunt: Sint-Baafsplein, Stadshal of Kalandeberg. De soundscape wordt twee keer uitgevoerd: om 14:00 en nog eens om 16:00. Je komt best op tijd want de koren verplaatsen zich! Op de dag zelf zullen er plannetjes met de locaties van alle koren voorzien worden.