agenda & nieuws

15.09.15—18:00    Doctoraatsverdediging Catherine Willems Campus Bijloke – Zwarte Zaal onderzoek

De promotoren van de kandidaat, dr. Dirk van Gogh (HoGent School of Arts, KASK) en prof. dr. Dirk De Clercq (UGent), nodigen uit voor de publieke verdediging van het doctoraat van Catherine Willems, getiteld "Future Footwear: The birth of feet/The re-birth of footwear", tot het verkrijgen van de graad van Doctor in de Kunsten: beeldende kunsten aan de Universiteit Gent.

De mondelinge verdediging van het doctoraat vindt plaats op dinsdag 15 september om 18u. in de Zwarte Zaal op de Bijlokecampus (Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent). Aansluitend verwelkomt de School of Arts u op een receptie en op de vernissage van de reizende tentoonstelling 'The Re-birth of Footwear'.

De tentoonstelling brengt traditioneel schoeisel en schoenmakersgereedschap uit Finland en India samen met de nieuwe, hybride ontwerpen van Catherine Willems die ze inspireerden. Tot 27 september is de tentoonstelling te zien in de Zwarte Zaal, waarna ze naar Finland en later naar India reist. 

Het onderzoeksproject van Catherine Willems werd gefinancierd door het onderzoeksfonds van de Hogeschool Gent (2009-2015).