agenda & nieuws

17.09.14—17:30    Doctoraatsverdediging Jan Steen Cirque onderzoek

De promotoren van de kandidaat, Paola Bartoletti (HoGent, School of Arts) en prof. dr. Christel Stalpaert (UGent), nodigen uit voor de publieke verdediging van het doctoraat van Jan Steen, getiteld L'être et le jouant – Het zijn in het spelen, tot het verkrijgen van de graad van Doctor in de Kunsten: drama aan de Universiteit Gent.

De mondelinge verdediging van het doctoraat vindt plaats op woensdag 17 september om 17.30u. in auditorium Cirque op de Bijlokecampus (Cloquetgebouw, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent). Aansluitend verwelkomt de School of Arts u op een receptie en kan u in de Zwarte Zaal de vernissage meepikken van de tentoonstelling E-motion. In die tentoonstelling, die loopt tot en met 5 oktober, presenteert Jan Steen beeldmateriaal van fotograaf Kurt Van der Elst en van filmmaker Pieter Dumoulin, die het volledige onderzoeksproject van nabij hebben gevolgd.

De laatste voorstelling in het kader van dit project, 4.48 Psychosis, brengt twee opvoeringen van de tekst van Sarah Kane en is nog te zien op vrijdag 19 en zaterdag 20 september, telkens op 20 u. in de Minardschouwburg in Gent.

Het onderzoeksproject van Jan Steen werd gefinancierd door het Onderzoeksfonds Hogeschool Gent.

  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis