agenda

agenda & nieuws

08.09.16—16:00    Doctoraatsverdediging Lukas Huisman Campus Bijloke – Cirque onderzoek

De promotoren van de kandidaat, dr. Geert Dhondt (HoGent School of Arts), prof. dr. Marc Leman (UGent) en copromotor dr. Luk Vaes (Orpheus Instituut), nodigen uit voor de publieke verdediging van het doctoraat van Lukas Huisman, getiteld “Muzikale complexiteit en menselijke grenzen. Een onderzoek naar de problematische componist-uitvoerder-relatie in complexe 20e-eeuwse pianoliteratuur”, tot het verkrijgen van de graad van doctor in de kunsten: muziek.

De mondelinge verdediging van het doctoraat vindt plaats op donderdag 8 september om 16u. in het auditorium Cirque op de Bijlokecampus (Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent). Aansluitend verwelkomt de School of Arts u op een receptie in de glazen gang.

Daags voor de verdediging kan u in het kader van de afronding van Lukas Huismans doctoraal onderzoek een lecture-recital bijwonen. Daarin zal Lukas het hebben over Opus Clavicembalisticum van K. S. Sorabji, Evryali van I. Xenakis, Lemma-Icon-Epigram van B. Ferneyhough, en English Country-tunes van M. Finnissy. U bent welkom op woensdag 7 september om 20u. in de Concertzaal MIRY van het Conservatorium (Hoogpoort 64, 9000 Gent).

Het doctoraal onderzoeksproject van Lukas Huisman werd gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van de Hogeschool Gent.

  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis