agenda

agenda & nieuws

01.10—15.11.19    Essential Reading #12 Anna Colin Kunstenbibliotheek expo

Anna Colin is curator, professor en onderzoeker. Ze is mede-oprichter en directeur van de Open School East in Margate (Groot-Brittannië), een informele pedagogische en sociaal-culturele instelling voor artistieke ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen verschillende lokale en andere artistieke gemeenschappen. Anna is sinds 2014 curator van Lafayette Anticipations en is promovendus aan de School of Geography van de Universiteit van Nottingham, waar ze transhistorisch en geografisch onderzoek doet naar zogenaamde alternatieve pedagogische en sociaal-culturele instellingen. Anna Colin was directeur van Bétonsalon - Centre for Art and Research, Parijs (2011-12), curator bij Maison populaire, Montreuil (2012) en bij Gasworks, Londen (2007-10).

Essential Reading #12 is te zien in de Kunstenbibliotheek van 1 oktober 2019 tot 15 november 2019.  Essential Reading is een project geïnitieerd door de Kunstenbibliotheek en samengesteld door Els Roelandt.

Essential Reading is een project dat tot doel heeft de boekencollectie van de Kunstenbibliotheek uit te breiden, te diversifiëren en te verrijken. Welke boeken zijn vandaag echt onmisbaar voor een kunstbibliotheek?  Gasten van Essential Reading brengen de boeken die zij het meest waardevol vinden in hun leven en werk samen en presenteren ze in de bibliotheek.

  • Godshuizenlaan 2A, 9000 GENT, Gratis