agenda & nieuws

11.09—15.09.17    European Chamber Music Academy: gratis masterclasses Bijlokesite masterclassonderwijs

Samen met Muziekcentrum De Bijloke en Conservatorium / School of Arts zal Gent Festival Van Vlaanderen de European Chamber Music Academy (ECMA) hosten tijdens de tweede week van september. De ECMA biedt een doorgedreven opleiding aan kamermuziekensembles aan, in de schoot van toonaangevende Europese festivals, universiteiten en conservatoria. Een schare vermaarde docenten (met onder andere leden van het Artis Quartett, Ysaÿe Quartet, Fauré Quartett, Florestan Trio en vele andere klinkende namen) werkt intens met de jonge ensembles samen, om hen in navolging van hun muziekstudies, nieuwe artistieke impulsen te geven en hen onder te dompelen in de wereld van de kamermuziek. Een studie aan de ECMA beslaat verschillende jaren en volgt na een uitgelezen selectie.

Vijf dagen lang nemen musici uit de kamermuziekwereld enkele jonge ensembles onder hun vleugels. Als kers op de taart van deze intensieve masterclasses brengen zij op donderdag 14 september een exclusieve voorstelling. Dit unieke en intieme concert van aanstormend jong talent mag je zeker niet missen. Daarnaast kan je vrij in- en uitlopen om de masterclasses in het Muziekcentrum De Bijloke mee te maken.

Gratis toegankelijke masterclasses

Deze publieke masterclasses vinden telkens in drievoud plaats in de Bibliotheek (docent J Meissl), het Café (docent C. Richter) en het Kraakhuis (docent A. Kouyoumdjian) van Muziekcentrum De Bijloke op

12 september van 14:30 tot 17:30

13 september van 9:30 tot 12:30 en 14:00 tot 17:00

14 september van 9:30 tot 12:30 en 14:00 tot 15:30
 

  • Conservatorium Gent i.s.m. Gent Festival van Vlaanderen, Muziekcentrum De Bijloke
  • Gratis
  • Website ECMA