Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

25.06—28.06.17    See You When The Sun Sets East - Expo 3de bachelor fotografie Oude stadsbilbliotheek expo

Op het einde van de bachelor fotografie op het KASK wordt de student uitgedaagd om een eigenzinnig statement te maken over ‘de wereld’. Zo ontstaat een wonderlijke mix van geëngageerd, eigensoortig, zelfs autobiografisch werk. De tentoonstelling ‘see you when the sun sets east’ bundelt deze projecten die in wezen gaan het over het bestaan, het functioneren van mensen, in de maatschappij die op hen afkomt. Dat gebeurt in een omgeving die steeds meer een spanning, een glijdende schaal van waarden in zich draagt: de overheid versus het individu. Het individu tegenover zijn eigen demonen. Het banale versus de verschrikking. Afstand en nabijheid, liefde én pijn.
De kijker kan in deze groep werken drie onderscheiden types zien: het persoonlijk verhaal, de re-enactment van een stuk geschiedenis, soms een stellingname en soms een vraagstelling tegenover reële fenomenen via documentair werk. Al die werken bevatten het onderzoek naar de mogelijkheid van een verhaal, de eigen beeldvorming en de plasticiteit van het fotografisch beeld op zich.
Vergis je niet: het gaat nooit over foto’s en installaties en boeken die mooi zijn om mooier te zijn. Geheel in de stijl van KASK Fotografie leveren deze jonge auteurs geen fluweel, maar schuurpapier af.

Met werk van Alix Jacops, Cato Van Rijckegem, Elias Asselbergh, Eva Faché, Flor Maesen, Gena Kagermanov, Ghuilerme Gerais, Guus Bakker, Hanne Bracaval, Lou Schaub, Lucas Leffler, Maria Luiza Grymonprez, Marie Dhaese, Max Schmitz, Nam Ko, Pieter-Jan Verheyen, Shay Amitai, Simon Debbaut, Sybren Vanoverberghe, Tessa Laget, Thomas Vancoppenolle, Viktor Van Hoof

  • KASK fotografie
  • Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent,