agenda

agenda & nieuws

10.07—19.07.14    Gent Jazz Festival Bijlokesite event

Dit jaar wordt de samenwerking tussen Gent Jazz Festival en het Conservatorium / School of Arts Gent uitgebreid met maar liefst vijf extra concerten. Naast het coachingproject Graaf feat. Tineke Postma zullen ook JUKWAA, Medes, Steiger, Bogus en LWNS aantreden.

Zoals elk jaar werkt het Gent Jazz Festival een coachingproject uit met studenten van het Gentse Conservatorium (School of Arts). Voor deze editie neemt saxofoniste Tineke Postma de studenten van HoGent School of Arts onder haar vleugels. Samen stellen ze hun project voor op zondag 13 juli op de Main Stage. Tineke Postma stond in 2013 op het podium van Jazz Middelheim met Mosaic project van Terri Lyne Carrington en eerder dit jaar was ze nog te gast in Gent Jazz Club. Door jarenlange ervaring met haar eigen kwartet (Geri Allen, Terry Lyne Carrington en Scott Colley), is ze de perfecte coach voor jong opkomend talent.

Nieuw voor deze editie zijn de vijf extra concerten op de Garden Stage. Opkomende bands van het Conservatorium trekken vijf dagen het festival op gang. Gent Jazz Festival wil hierbij extra speelkansen bieden aan jonge jazzmuzikanten en de bezoekers trakteren op nieuw nationaal jazztalent.

JUKWAA is een startend Gentse jazztrio bestaande uit Thijs Troch, Nils Vermeulen en Bert Minnaert. Het jazzkwartet Medes brengt eigen nummers en doet daarbij uitstapjes naar andere stijlen. Alles kan zolang de creatieve en muzikale visie van alle leden centraal staat. Steiger is als combo ontstaan aan het Gents Conservatorium maar brengt als pianotrio voornamelijk eigen composities en laat zich beïnvloeden door zowel jazz, pop, rock als klassieke muziek. Bogus, het geesteskind van broers De Schepper, brengt een mix van folk, jazz, flamenco, balkan en Latijns-Amerikaanse muziek, gepeperd door stevige arrangementen. LWNS is het Gentse bewijs dat de grens tussen pop en jazz steeds kleiner wordt. Onder leiding van Charlotte Jacobs (bekend van Sarah Ferri, Arbeid Adelt!) brengen deze klassieke, jazz- en popmuzikanten een muzikale kruising van Joni Mitchell, Gretchen Parlato en Erykah Badu met een urban vibe.

  • Gent Jazz
  • Godshuizenlaan, 9000 Gent, verschillende tarieven
  • gentjazz.com