agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

28.04.21—19:30    In gesprek met Fleur Pierets Online lezing

Fleur Pierets is een Belgische kunstenares en bekroonde LGBTQ+ activiste. Haar werk stelt de constructie en het mainstream begrip van queer identiteit in vraag. Ze is de stichtende redacteur van Et Alors? Magazine, en 22-the Project; een performance kunstproject waarin zij en haar vrouw Julian zouden trouwen in elk land dat het homohuwelijk had gelegaliseerd. Na het vierde huwelijk werd bij Julian hersenkanker geconstateerd. Ze overleed op 22 januari 2018.
Fleur schreef een boek genaamd Julian dat is uitgegeven door Das Mag en schreef een tweedelige kinderboekenserie Love Around the World voor MoMa in New York. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek, een opera en een nieuw performance stuk.

Op woensdag 28 april om 19u30 geeft Fleur Pierets een lezing in MIRY Concertzaal waarna studenten van KASK & Conservatorium met haar in gesprek gaan. Publiek is niet toegelaten in de zaal, maar kan het gesprek volgen via de livestream en vragen stellen in de chat. Voertaal van de avond is Nederlands. Vragen stellen in het engels is mogelijk.

Reserveer hier je gratis tickets voor de livestream.

Foto: Guy Kokken

Foto: Guy Kokken