agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

24.01.19—20:00    KASKlezing: Jenny Watson Campus Bijloke -Cirque lezing

In het werk van de Australische Jenny Watson (°1951) raken autobiografie en fictie met elkaar verstrengeld. Een mix van alledaagse verlangens, dromen en ervaringen, met beelden uit de punk-scene en feministische bezorgdheden. Veel van Watson's werken tonen zelfportretten of alter ego's. Een scene van langharige vrouwen, paarden, ballerina's, rockgitaristen en katten, die de voortdurende tragedie van het leven uitvoeren. Een combinatie van beelden en lyrics, waarmee Watson een intiem innerlijk universum creëert. De relatie tussen tekst en beeld staat centraal in haar werk, in veel gevallen een klein paneeltje handgeschilderde tekst dat naast een groter beeld geplaatst wordt en de betekenis van dat beeld ondermijnt. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft ze veel gereisd. Textiel dat ze tijdens deze reizen verzamelde, komen samen met beelden uit tijdschriften, paardenharen, linten en strikken terug in haar schilderijen.

In 1993 vertegenwoordigde Watson Australië op de 45e Biënnale van Venetië. In 2017 werd een groot overzicht van haar werk georganiseerd in het Museum of Contemporary Art in Sydney en Heide Museum of Modern Art in Melbourne.

Op 27 januari opent de tentoonstelling Fringe in het Museum Dhondt Dhaenens. In deze tentoonstelling komen werken van Jenny Watson, Saskia Pintelon en William N. Copley (1919 – 1996) samen.

  • KASKlezingen i.s.m. Museum Dhondt-Dhaenens
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis
  • kasklezingen.be