Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

12.03.20—20:00    KASKlezing Martin Boyce Campus Bijloke - Cirque lezing

Martin Boyce (1967) is een Schotse beeldhouwer, die zich laat inspireren door het modernisme van het begin van de 20e eeuw.

Martin Boyce's sculpturen, foto's en installaties onderzoeken op poëtische wijze de raakvlakken tussen kunst, architectuur, design en natuur. Sinds het begin van zijn carrière incorporeert hij een palet van vormen die vaak herinneren aan bekende structuren uit de gebouwde omgeving - een telefooncel, een aan een ketting gekoppeld hek, een ventilatierooster, om er maar een paar te noemen - maar presenteert ze op een manier die geheel nieuw is. De werken van Boyce lijken in hun eigen autonome wereld te bestaan, zonder vast te zitten aan een vaste tijd of plaats.

In 2009 vertegenwoordigde Boyce Schotland op de 53e Biënnale van Venetië met een solopaviljoenpresentatie getiteld No Reflections. Boyce won de Turner Prize 2011 voor zijn installatie Do Words Have Voices, tentoongesteld in het Baltic Centre for Contemporary Art in Gateshead. De installatie is een reconstructie van een park in de herfst.

Onlangs had Boyce zijn eerste solotentoonstelling in België. In de Gentse kunstruimte Convent presenteerde hij Just Beyond the Undertow. Geïnspireerd door de specifieke architectuur van de ruimte, richt de tentoonstelling zich op een selectie van sculpturen en installaties uit de periode 2003-2018, gecombineerd met nieuw geproduceerde werken. 

Martin Boyce

Martin Boyce