agenda & nieuws

28.03.19—20:30    KAVIR: film + concert + afterparty KASKcinema film

In Farsi betekent ‘kavir’ woestijn. Geen droog niemandsland, maar een mengeling van miljoenen gelijke deeltjes die een eenheid creëren. KAVIR is een collectief dat beeldend kunstenaars en muzikanten uit Iran en België samenbrengt, en via beeld en geluid iets van beide culturen uitdraagt, uitdaagt. Dit is de derde editie van KAVIR, een avond met film, muziek, feest en meer.

Samen met gastcurator Mahdieh Fahimi selecteerde KAVIR twee films en een videowerk. Na de kortfilm The Disappeared Eyes (Bahar Samadi, 2012, 10’) volgt Mohsen Amiryouseffi’s Bitter Dream (2004, 87). In deze langspeelfilm volgen we een grafdelver die over de menselijke conditie reflecteert na een aanvaring met zijn eigen sterfelijkheid. De opmerkelijke visuele stijl en eigenzinnige humor zorgden voor een frisse wind door de hedendaagse Iraanse cinema.

Na de vertoning volgen de huivergeluiden van Siavash Amini, een componist uit Teheran, die ons de nachtelijke woestijn in voeren. Hij exploreert de fragiele spanning tussen het individuele en collectieve onderbewuste door drone-geluiden te combineren met hedendaagse instrumentale muziek. We sluiten de avond af met DJ-sets van de mannen van KAVIR (crat, de zoon en losse veter) in de foyer van KASKcinema, waar het decor ontworpen wordt door gastartiest Lizzy Vandierendonck en KAVIR’s Niloufar Nematollahi.

Tickets kosten €6 (reductie/abonnees) / €10.

  • KASKcinema i.s.m. KAVIR
  • Godshuizenlaan 4, 9000 Gent, €10 / €6
  • kaskcinema.be