agenda

agenda & nieuws

21.08—08.09.17    Music Theatre Platform Ghent - Zomer Academie Bijlokesite masterclassonderwijs

Voor de eerste keer zetten we (KASK & Conservatorium, Muziekcentrum De Bijloke, SPECTRA & LOD muziektheater) op het einde van de zomer onze repetitieruimtes open voor jonge kunstenaars. In samenwerking met verschillende coaches werken ze een maand lang aan nieuwe projecten. Tijdens de Zomer Academie organiseren we tegelijkertijd, in het kader van european network of opera academies, een workshop opera en muziektheater voor een jong publiek en een lab rond de opera The Unknown Girl door Atelier Bildraum & Frederik Neyrinck.

Na de Zomer Academie host Gent Festival samen met Muziekcentrum De Bijloke en School of Arts de European Chamber Music Academy, dat een doorgedreven opleiding biedt aan kamermuziekensembles.

Een creatieve indian summer op de Bijlokesite, zoveel is zeker! De Zomer Academie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Port of Ghent, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en de Vlaamse Overheid.

Op ontmoetingsmomenten kan je het werk van de artiesten ontdekken. Toegang is gratis, maar graag reserveren via magalie@lod.be. We spreken 10 minuten voor de start af aan Bijlokekaai 3, Gent. Klik op de artiesten voor meer info over hun project.

De Zomer Academie is een organisatie van het Music Theatre Platform Ghent, een nieuw inititatief dat door vier Bijlokebewoners werd opgestart: LOD muziektheater (productiehuis), Muziekcentrum De Bijloke (zaal), KASK & Conservatorium Gent (School of Arts) en SPECTRA (ensemble voor hedendaagse muziek). Onze partner enoa werkt mee aan de realisatie van de workshop Miniatures en de labs rond WHITE RABBIT en The Unknown Girl. De Zomer Academie wordt mede mogelijk gemaakt door partners Port of Ghent, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en de Vlaamse Overheid.

  • Conservatorium Gent i.s.m. LOD muziektheater, SPECTRA, Muziekcentrum De Bijloke
  • Bijlokekaai 3, 9000 Gent, gratis
  • lod.be