Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

15.03.17—19:00    Opening Tekeningenkabinet #4 ‘Tekenen als ...’ en lancering publicatie ‘Have You Seen My Work?’ Campus Bijloke - Cirque Kabinetruimte expo

Voor Tekeningenkabinet #4, met als titel 'Tekenen als ...', selecteerden twee studenten van de 3e bachelor (Rosa De Coster, Andita Shabanaj) werk van Linus Bonduelle, Lies Hermans, Vennica Sidibanga Kaseye en Flore Tanghe, met volgende benadering tot het 'tekenen' als basis:

"De actie van het tekenen zou eerder een manier van noteren kunnen zijn. De directheid hiervan is niet gelimiteerd tot het medium van een tekening maar kan zich ook manifesteren in andere media. Tekenen is een manier van registreren die het mogelijk maakt een observatie of een gedachte vorm te geven en waarbij het observeren en vormgeven gelijktijdig gebeurt. De aanwezigheid van de omgeving of het object beïnvloedt de manier waarop geregistreerd wordt. Tekenen is de meest directe vorm van maken: vanuit deze idee werd de tentoonstelling opgebouwd. De vier getoonde werken verschillen onderling in medium, maar komen allen voort uit de actie die tekenen is. We zien vier tekeningen: 1) Een plastiek zak over een bezemsteel, Een vlag, 2) Afdrukken van tape, 3) Dikke mappen gevuld met lijnen op papier en 4) Snapshots."

Immers, in de context van grafische artistieke praktijken wordt veelal gewerkt in termen van edities, reeksen of publicaties. Het werkveld van de grafische kunsten is dat terrein waar het artistieke spreken de openbaarheid betreedt volgens een contemporaine logica van massificatie. Kunstenaarsboeken, posters, tekstwerken, etsen, mappen,...: het 'unieke' wordt in de grafische praktijk als steeds al gedistribueerd opgevat. Het wordt benaderd als 'eenmaligheid': dat wat verschijnt onder zeer specifieke voorwaarden van het openbare, als een gegeven dat de uitzondering op de regel is. Vanuit deze vaststelling werd de studenten 2e en 3e bachelor grafisch ontwerp - grafiek gevraagd na te denken over het statuut van 'tekenen' in de grafische praktijk.

Publicatie: 'Have You Seen My Work?'

De 2e bachelor maakte in dit verband een editie onder de redactionele leiding van Josue Aliendre Carvani en Ferre Leriche. Dit resulteerde in de publicatie 'Have You Seen My Work?', met werk van Rosanne Claes, Sander De Beule, Lies Hermans, Pommelien Koolen, Nicolas Marquez, Rienke Mornie, Alina Ramakhova, Yana Raeymaekers, Magali Rottiers, Ambika Sena, Fenna Schilling, Ramona Vangrinsven, Luca van Vliet en Marthe Verhoust.

  • Opening woensdag 15 maart, 19u
  • Open donderdag 16 maart t/m zondag 19 maart
  • Do-vr: 14u-18u / Za-zo: 11u-18u
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis