agenda & nieuws

14.05.14—21:00    Performance Paulien Oltheten Cirque performance

vzw Punctum organiseert een performance van Paulien Oltheten. Met eigenzinnige observaties bewijst de Nederlandse fotografe dat ze regels en conventies van de documentaire fotografie virtuoos naar haar hand kan zetten.  Haar foto- en videowerk beweegt zich op geheel eigen wijze in het spanningsveld tussen registratie en manipulatie.  Met een speels huwelijk tussen antropologie en poëzie laat Oltheten ons op een andere, nieuwe manier naar de wereld rondom kijken.

Tijdens deze avond gaat Paulien Oltheten middels een live video edit aan de slag met het beeld van een man die met zijn stoel op zijn hoofd naar het werk fietst.  Na afloop van de performance zal ze verder toelichting geven bij haar werk en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Paulien Oltheten studeerde aan de Rijksacademie. In  2012 ontving ze de ‘Dutch Doc Award’ voor documentaire fotografie en onlangs was ze als centrale gast te zien in de Canvasconnectie. Momenteel loopt er een duo-tentoonstelling (samen met Anouk Kruithof) in het Stedelijk Museum Amsterdam én presenteert ze werk in experimenteel kunstencentrum croxhapox te Gent.

De performance start om 21 uur stipt. Ingang KASK (School of Arts) via: Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent.