agenda

agenda & nieuws

28.11.19—20:30    Sinner (Emilie Verhamme, 2019, 100’) KASKcinema film

Marie (Maaike Cafmeyer) is een gevallen vrouw of, zoals ze zelf zegt, “de Beyoncé van de versukkelde vrouw”. De man van haar leven (Dimitri Verhulst) zet haar onaangekondigd aan de deur en uit zijn leven, waardoor zij ook gebannen wordt uit hun sociale middens. Verdriet, woede, krenking en wraakgevoelens nemen de overhand.

Verwacht je met deze Vlaamse productie, die het zonder subsidies moest doen, niet aan een klassiek melodrama. We bevinden ons met Sinner in een bijzonder universum dat het midden houdt tussen camp, parodie, theater en liefdesfilm. Centraal staat Maaike Cafmeyer als diva met de one-liners, zich gooiend in zowel tragedie als komedie. Aan haar zijde staat Marijke Pinoy, die Maries trouwe dienstmeid heerlijk onderkoeld (en West-Vlaams) neerzet.

"Sinner lijkt zich, net als Eau Zoo, in een onwerkelijke realiteit af te spelen. De overdadige decors, de aangedikte personages, het ontbreken van een realistische context, ... laten ons in een sterk theatraal universum belanden dat door de cineaste met virtuoziteit in beeld wordt gebracht. We krijgen dromerige intermezzo's, bijna kitscherige sets, inventief geconstrueerde beeldvoeringen, rake muzikale ondersteuningen, in slow motion gefilmde dramatische handelingen en flamboyante diva's als hoofdpersonages. Sinner is bij momenten een tot leven gekomen boeketroman. De sporen van een laag productiebudget zijn echter nu en dan eens zichtbaar. " (kutfilm.be)

Na de film gaat Sven Deschutter (KUTfilm) in gesprek met regisseuse Emilie Verhamme.

In samenwerking met Cinema RITCS.

  • KASKcinema i.s.m. Cinema RITCS
  • Godshuizenlaan 4, 9000 Gent, €5 / €3
  • kaskcinema.be