agenda

agenda & nieuws

08.12.15—20:00    Studium Generale: David Grossman MIRY Concertzaal lezing

David Grossman is een van Israëls beroemdste schrijvers en voorvechter voor vrede in het Midden-Oosten. Zijn werk is in meer dan twintig talen vertaald en bekroond met talloze prijzen, het meest recent met de prestigieuze Geschwister Scholl-Preis in Duitsland. Hij wordt getipt voor de Nobelprijs. Naast romans als ‘Zie: Liefde’, ‘Uit de tijd vallen’ en ‘Komt een paard de kroeg binnen’, schrijft hij regelmatig opiniestukken over het conflict met de Palestijnen.

Grossman zal tijdens deze lezing in gesprek gaan met Sigrid Bousset over zijn werk en meer in het bijzonder over thema’s zoals als identiteit, verzet, tragiek en humor.

Naar aanleiding van de lezing met David Grossman organiseert de School of Arts Gent drie leessalons over zijn werk voor alle geïnteresseerde studenten, docenten en andere Grossman-liefhebbers. Elke avond wordt er tussen 19 en 22 uur een boek besproken door een kenner van het werk en wordt het boek vanuit een specifiek perspectief toegelicht. Daarnaast worden in het leessalon fragmenten gelezen en geanalyseerd. Op 26 oktober ‘Zie: liefde’, op 16 november ‘Uit de tijd vallen’, en op 23 november ‘Komt een paard de kroeg binnen’. Inschrijven hier voor via dit inschrijvingsformulier.