agenda

agenda & nieuws

28.11.19—20:00    Studium Generale: Sonja Kruse MIRY Concertzaal lezing

A STORY ON  WONDERING AND WANDERING… – Ubuntu

In 2009 liet Sonja Kruse haar familie, haar baan en auto achter om te reizen. Met niet veel meer dan een rugzak, een camera en telefoon wilde ze bewijzen dat de geest van Ubuntu in Zuid-Afrika leeft. Sonja Kruse was overtuigd dat het een trip van oprechte gastvrijheid zou worden, een overwinning op haar vooroordelen en een start van de verandering van percepties. Ze verbleef bij studenten, gepensioneerden, arbeiders, boeren, rijken, armen, kunstenaars,… In totaal openden 150 gezinnen hun huis en ook hun hart voor haar. Zo kreeg ze de naam Ubuntu-girl.

Sonja Kruse deelt op deze avond haar opmerkelijke verhalen in een gesprek met Marjan Meganck. Marjan Meganck is één van de oprichters van dagcentrum Die Sterreweg, een dagcentrum voor kinderen met een beperking in Plettenbergbaai, Zuid-Afrika.

Sonja Kruse wordt uitgenodigd voor het avondprogramma. Maar ook in de namiddag laten we inspirerende stemmen aan het woord over Ubuntu, Afrikaanse filosofie, dekoloniseren, racisme, onrecht, angst, hoe een maatschappij een collectief verleden verwerkt, …
Het volledige programma vind je vanaf eind september op festivalgelijkheid.be

  • KASK & Conservatorium i.s.m. Festival van de Gelijkheid en Vorming plus
  • Biezekapelstraat 9, 9000 GENT, €8/0