agenda & nieuws

12.11—14.11.13    Symposium Duurzame Dagen Campus Bijloke symposium

Tijdens de projectweek van 12, 13, 14 november organiseren de opleidingen Interieurvormgeving en Landschaps- en Tuinarchitectuur  van het KASK, Hogeschool Gent, een symposium rond het thema  DUURZAAMHEID in relatie tot de vakgebieden architectuur en landschapsontwikkeling. Drie dagen lang bieden ze een rijke waaier van selecte lezingen en workshops, bezoeken en een tentoonstelling aan.

Bekijk hier het volledige programma

Het symposium is niet enkel bedoeld voor de studenten van het KASK. Ook alumni en professionelen uit het vakgebied kunnen zich inschrijven voor een op maat geknipt pakket dat door zal gaan op woensdag 13 november vanaf 14u. De bijdrage voor 13 november bedraagt €58  (€48 voor alumni van het KASK). U ontvangt tevens een factuur. Inschrijven en online betalen kan hier. Uiterlijke datum inschrijving vrijdag 8 november.

Kan u zich niet vrijmaken overdag? Geen nood: u bent van harte welkom op de avondlezing over passief wonen door BLAF architecten. Deze lezing is met vrije toegang. Het geheel wordt  ’s avonds sfeervol afgerond met livemuziek door Novia Quartet van het conservatorium. Er is tevens mogelijkheid om iets te consumeren.

Programma woensdag 13 november

Om 14u00-15u30 keuze uit:

  • Frederik Steenhout, architect, ECOBOUWERS. Lezing: Passief Bouwen
  • Jo Lefebure & Patrick Derycke, Dienst monumentenzorg, Stad Gent. Lezing: De stad als noodzakelijke conditie voor duurzaamheid
  • Leen Van Aken, OVAM, duurzaam ontwerpen. Workshop:  OVAM SIS Toolkit.

Om 16u00-17u30 keuze uit:

  • Luc Eeckhout, evr Architecten. Lezing: Duurzaamheid als noodzaak
  • Gad Giladi, Architect - lighting designer. Lezing: LED Lighting, the best solution?
  • Leen Van Aken, OVAM, duurzaam ontwerpen. Workshop:  OVAM SIS Toolkit.

Doorlopend: Tentoonstelling stand REG (rationeel energie gebruik) door EANDIS
Doorlopend: Tentoonstelling afstudeerprojecten 3ejaars interieurvormgeving

17u30: Receptie en walking dinner, (beperkte inschrijving).

19u30: Avondlezing: Lieven Nijs en Bart Vanden Driessche, BLAF Architecten. Lezing: ZERO ENERGY HOUSING   (vrije toegang voor iedereen)

20u45: Afsluitend avondfeest muzikaal opgeluisterd door studenten en collega’s van het conservatorium. Tevens mogelijkheid tot een natje en droogje. (vrije toegang voor iedereen)