agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

09.09—22.09.20    Graduation tentoonstelling Campus Bijloke expo

“Kom toch, langs deze weg
de volgende straat
rechtdoor, soms linksaf
wandel mee

Kom je niet binnen?
entree entree
De trap op, daar zou een kamer moeten zijn

en
als je door het raam kijkt
dan zie je waar je daarnet was
nog iets jonger toen”*

Kom binnen, welkom op onze eindejaarstentoonstelling. Volg de wandeling die Siegrid Demyttenaere, Liene Aerts en Mathias Prenen uittekenden langs het afstudeerwerk van de studenten beeldende kunst en vormgeving op campus Bijloke.

Graduation 2020 kwam drie maanden later dan gepland, waardoor het afzwaaien en het binnenwaaien van onze studenten dit jaar uitzonderlijk samenvalt. De muren staan er nog steeds en het contactluwe kan jammer genoeg nog geen plaats maken voor het contactrijke tijdens deze unieke wissel van wacht, maar rondleidingen, performances en persoonlijke ontmoetingen met studenten kleuren dagelijks de vloer. Check de agenda voor info en reservatielinks.

“Nieuwsgierig laat ik mezelf meevoeren langsheen opgetrokken muren zo hoog dat nog enkel de bouwkraan er bovenuit komt.”**

Je start ondergronds, trekt rechte lijnen langs lange gangen, maar slingert eveneens van buitenplaats naar binnentuin, van springkasteel naar kasteeldomeinen, via lussen en “LoO0oOp” door naar “The Hidden Garden”, of je stapt in “Desire Lines” die alternatieve paden doet verbeelden, terwijl “The Land of Promises” en “H.E.L.” je misschien wel Het Echte Leven brengen. Smul van sensaties “Banana Split” en “Blind Spot” en drink van “The Fountain of Youth”, bewandel 197 pagina’s in het boek “Gaandeweg”, betreed vloeren van keramiek en stof of de tafel “Pick & Nick”, bots op “Kantelwerk” en “Veerwerk” en mis “… IN TIME IN TIME IN TIME …” de honderden andere werken op het eenrichtingsparcours niet. “Consumptie Verplicht” dus, van begin tot einde! Met het KASKcafé voor een drankje tussendoor of achteraf als uitsmijter.

“Ontmoetingen met de en het ander
Betreed mijn vloer
Maak er de jouwe van”***

Deelnemende opleidingen: interieurvormgeving, landschaps- en tuinarchitectuur, digital design & development, fotografie, vrije kunsten, textielontwerp, grafisch ontwerp, instrumentenbouw, animatiefilm, film, open design course, EPAS, digital storytelling, landschapsontwikkeling, lerarenopleiding en curatorial studies. Deze laatste presenteert daarnaast nog tot en met eind september de openluchttentoonstelling “The Garden is Older Than The Field” in provinciedomein Bulskampveld te Beernem.

*Uit de publicatie “Gaandeweg” van collectief PA\WS (Performative Arts\Work Space), 2020. PA\WS is Judith Dhondt, Iris Donders, Marius Lefever en Senne Vanderschelden.

**Student Autonome Vormgeving Maarten De Vrieze beschrijft wat hij ziet tijdens één van zijn wandelingen in Marseille en verzamelt zijn beschouwingen in de krant “Desire Lines”.

***Bauwke Boogaerts onderzoekt grenzen, ruimtes en lichamen in het keramisch vloerwerk “Ontmoetingen met de en het ander. Vloer”

PRAKTISCH

Reserveer een bezoek per bubbel (max. 5 personen)

Reserveer een groepsbezoek (max. 20 personen)

Reservatie voor een performance: in de individuele agenda-items vind je binnenkort de dagprogramma’s en hoe je moet reserveren voor de performances.

INFO- EN STARTPUNT

Campus Bijloke – Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

  • gratis