agenda

agenda & nieuws

29.04.16—21:00    Tunes – International Jazz Day prequel Campus Bijloke – Bijlokestudio concert

Voor de vijfde keer op rij organiseert de afstudeerrichting jazz van de School of Arts Gent, Conservatorium i.s.m. Muzikon vzw, MuziekMozaïek en Urgentfm/Jazz Rules, TUNES. Dit naar aanleiding van Unesco International Jazz Day.
De vorige edities bleven niet onopgemerkt en konden rekenen op een grote opkomst én heel wat lovende woorden van publiek, muzikanten en pers.

Voor deze editie werd ervoor gekozen om de verschillende generaties jazz muzikanten van de School of Arts Gent in de kijker te plaatsen, tijdens 1 concert: drie bands vertegenwoordigd door studenten (Steiger), oud-studenten (Compro Oro) en docenten (Trio Defoort / Van Oost / Thys) laten je genieten van fijne jazztunes!

Reserveer je ticket via wendy.cocquyt@hogent.be. Snel zijn is de boodschap, beperkte capaciteit.

21:00 STEIGER

Steiger speelt voornamelijk eigen composities, aangebracht door de leden. Dit weerspiegelt zich in hun spel, waarbij ieder evenveel inbreng heeft, en waarbij de interactie en het collectief creëren van de muziek centraal staat. Hun muziek vindt zijn invloeden in de Jazz, Pop, Rock, Klassieke en zelfs elektronische muziek.
Gilles Vandecaveye (piano), Kobe Boon (bas), Simon Raman (drums)

22:15 COMPRO ORO

Compro Oro ontstaat als een ode aan de Afro-Cubaanse muziek. Hoofdzakelijk geïnspireerd door Cal Tjader, maar ook door Mulatu Astatke en Marc Ribot begint Wim Segers te componeren: lichte en donkere melodieën, snel of traag bewegend door het ritmische landschap van de Latijns-Amerikaans cultuur, gul doorspekt met bezeten improvisaties. De combinatie van de vibrafoon met de grillige gitaarsound van Bart Vervaeck levert een rijk kleurenpalet op waarmee dit collectief haar muzikaal reisverslag schetst. De ultieme groove wordt geleverd door vaste waarde Frederik Van den Berghe en de in Afrika opgegroeide percussionist Robbe Kieckens, die samen met bassist Mattias Geernaert een stevige ritmesectie vormen. Compro Oro brengt muziek die de zinnen beroert, die dansbaar is en tegelijkertijd boeiend blijft. Live-optredens zijn een feest voor heupen, oren en geest.
Wim Segers (percussie, vibrafoon), Bart Vervaeck (gitaar), Mattias Geernaert (bas), Robbe Kieckens (percussie, congas), Frederik Van den Berghe (drums)

23:30 TRIO DEFOORT /THYS/ VAN OOST

Akoestische 'intieme' kamerjazz, met accent op interactie, melodie, kleuren en stiltes. Deze 3 muzikanten, die elkaar al lang kennen vanuit verschillende projecten, brengen hun persoonlijke interpretatie van enkele tijdloze mooie stukken uit het rijke Jazzrepertoire.
Fragmenten uit dit concert en interviews zijn te beluisteren in het programma van Dirk Roels 'Jazz Roels' van Urgent.fm op zondag 1 mei.

Met dank aan de studenten Muziekproductie van de School of Arts voor de opnames.

  • Conservatorium – jazz/pop i.s.m. Muzikon vzw, MuziekMozaïek, Urgentfm/Jazz Rules, Unesco International Jazz Day
  • Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent, €7 / gratis voor studenten jazz, pop, muziekproductie School of Arts Gent, reserveren via wendy.cocquyt@hogent.be
  • facebook event
  • muziekmozaiek.be
  • urgent.fm/jazzrules
  • jazzday.com