agenda & nieuws

27.11—08.12.19    W’re Out Phishin’ - Tools for Things and Ideas Campus Bijloke - Zwarte Zaal onderzoek

Deze testrun van het onderzoeksproject ‘Tools for Things and Ideas’ toont geen afgewerkte projecten. Zoals de titel van het onderzoek al doet vermoeden, tonen we eerder experimenten en hulpmiddelen voor mogelijke projecten. We kozen de titel W’re out Phishin’ omdat 3D-printen en scannen een raar beestje is. Ingrijpen op het 3d maakproces is niet eenvoudig. Dit brengt allerlei onvoorziene technische moeilijkheden met zich mee. Wat we tot dusver ondervonden tijdens verschillende pogingen om 3d printen en scannen op een betekenisvolle manier binnen een creatief proces te krijgen, lijkt sterk op ‘uitvissen’ hoe we de sterk voorafbepaalde ‘industriële’ fabricages kunnen ombuigen naar een meer losse en vrije omgang ermee. Daarom gebruiken we liever ‘phishin’ dan ‘fishing’. Omdat phishin’ een soort van social engineering-aanval aanduidt, die vaak wordt gebruikt om gebruikersgegevens te stelen. We stelen in deze context niets, maar misleiden en bestoken de geijkte manieren om met recente 3d technologie aan de slag te gaan.

W’re out Phishin’ toont een verzameling van kunstenaars, biologen en makers die zich toeleggen op het verrijken van het publieke domein door onderzoek en ontwikkeling van 3D-technologieën en media. In 2021 ronden we dit onderzoek af en volgt er een finale roundup van de projecten en ideeën.

Met: JODI, Julien Maire, Matthew Plummer-Fernandez, Elias Heuninck, Pepa Ivanova, Jerry Galle, Peter Beyls, Lisette De Greeuw, María Boto Ordoñez

Het onderzoeksproject Tools for Things and Ideas wordt gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT.

  • Opening: 26.11.19 - 19:00
  • Tentoonstelling: 27.11 - 08.12.19
  • Openingsuren: 14:00 - 18:00