agenda & nieuws

Diede Roosens en Seppe Decubber presenteren nieuw werk in De Werf (18.04.16)

Voor Jong Wilt#2016 gaat De Werf (Brugge) in zee met Diede Roosens & Seppe Decubber (alumni drama). Deze twee theatermakers zijn recent afgestudeerd bij aan het KASK en schrijven al een tijdje aan een filmtekst. Zij het wel eentje waarvan de uitwerking nog onzeker blijft, ze kiezen er namelijk voor om tijdens het schrijven op geen enkele manier rekening te houden met de technische haalbaarheid van het script. Vanuit het idee dat op papier en in hun hoofd alles mogelijk is. Na heel veel schrijven, schrappen, herdenken, nog meer schrijven, met te veel gevoel schrijven, gevoelloos schrijven, ... zijn ze in een oude toekomst aanbeland met een doos vol kladpapier en een aantal verhalen  over het verdriet om wat voorbij is en de opluchting om opnieuw te beginnen.
Op Jong Wilt stellen ze deze teksten graag aan u voor, in welke vorm dan ook...

Seppe Decubber put veel inspiratie uit de literatuur. Hij werkt intens samen met Kuiperskaai en studeerde af met Anjana Dierickx met Over de geordende materie. Sinds 2014 schrijft hij palimpsest en kortverhalen. Op dit moment werkt bij samen met Theater Luxemburg voor bij de buren en L’hommmm voor Metaforen.
Diede Roosens maakte haar mastervoorstelling met Femke Platteau en Lobke Leirens, Bestiaria.
Ze speelt met het vlooienkabinet, een wonderlijk amusementenapparaat, dat zij samen met Carmine de Swerts bouwde, samen maken ze nu een voorstelling met gemechaniseerde kanaries, de kanariteiten.

Mats van Herreweghe (L'hommmm) helpt hen bij het schrijven en zoeken naar manieren om de tekst te presenteren.

ZA 30/04 - 15:00 & 20:00
LOCATIE DE GROENPLAATS
TOEGANG vrije bijdrage
Beperkt aantal plaatsen - reservatie gewenst via reservatie@dewerf.be

nieuws

archief